Non-fictie boeken, Prentenboeken, Recensies

Waar komen baby’s vandaan?

Waar komen baby's vandaan?

Noa neemt een hapje taart en denkt lang na.
‘Maar hoe komt die baby eigenlijk in jouw buik?’
‘Die heb ik erin gestopt,’ zegt papa. ‘Nou,’ zegt mama. ‘Ik heb ook meegeholpen, hoor.’
– Uit: ‘Waar komen baby’s vandaan?

Noa wordt grote zus. Er zit een baby in haar mama’s buik. Maar hoe komt de baby in mama’s buik? Hoe groeit de baby? Wanneer komt de baby uit mama’s buik? En hoe gaat dat dan? Aan de hand van korte, herkenbare situatieschetsen en interessante weetjes worden alle vragen van kinderen beantwoord.

Waar komen baby’s vandaan?‘ is een prentenboek over het lichaam en voortplanting. Vind je dit interessant? Kijk dan ook eens naar deze recensie.

Wat vind ik van dit boek?

Waar komen baby’s vandaan?‘ is een prentenboek over het lichaam, baby’s en voortplanting. Het boek bevat heldere illustraties en geeft antwoord op de vraag over hoe baby’s gemaakt worden, wat er gebeurt bij de babydokter, hoe de baby in de buik eet en groeit, adoptie en nog veel meer.

Het boek ‘Waar komen baby’s vandaan?‘ maakt onderdeel uit van de Kriebels in je buik-serie. Een reeks prentenboeken die Pauline Oud ontwikkeld rondom kinderen en seksualiteit. Wat ik een mooie toevoeging vind aan dit boek, is dat er extra materiaal verkrijgbaar is in de webshop van Pauline Oud. Zo kan je tegen betaling beschikking krijgen over het lespakket en de woordkaarten rondom het thema ‘Lichaam’ en kan je gratis de doe-tips rondom dit thema downloaden.

Het prentenboek is te gebruiken voor kinderen vanaf drie jaar. Het boek kan gebruikt worden in een groepssetting, bijvoorbeeld op het kinderdagverblijf of in de kleutergroep, maar ook één-op-één met kinderen, bijvoorbeeld een ouder die het met zijn/haar kind wilt hebben over een broertje of zusje dat op komst is.

Praktische informatie

Titel: Waar komen baby’s vandaan?
Auteur: Pauline Oud
Uitgever: Clavis
Prijs: € 15,95

Het boek ‘Waar komen baby’s vandaan?‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Clavis, waarvoor dank. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.

Hoi, wat leuk dat je een reactie achter wilt laten onder deze recensie!