Prentenboeken, Recensies

Waar is Willem?

Waar is Willem?

Koning Willem-Alexander is overal: op de tribune bij de Olympische spelen, in de Gouden Koets op Prinsjesdag of samen met zijn Máxima op staatsbezoek in Japan. Kun je hem ook vinden in dit koninklijke zoekboek?
– uit: ‘Waar is Willem?

Waar is Willem?‘ is een koninklijk zoekboek. Koninklijk omdat het gaat over onze koning en zijn familie. Zoekboek omdat je op alle illustraties op zoek moet gaan naar Willem-Alexander en zijn gezinsleden.
Het boek begint met een pagina waarop alle gezinsleden worden voorgesteld en daarna komen er twaalf illustraties waar steeds een stukje informatie staat met daarbij een grote prent waarin je kan gaan zoeken naar de koning en zijn gezin.

Wat vind ik van dit boek?

Ik heb genoten van het lezen en bekijken van ‘Waar is Willem?‘. De illustrator, tevens auteur van dit boek, heeft de illustraties prachtig getekend. Er wordt gebruik gemaakt van heldere kleuren en elke illustratie straalt de sfeer uit van de plek waar het zich bevindt. Soms vond ik het best lastig om Willem-Alexander en zijn gezin te vinden op elke illustratie. Nadat ik alle illustraties had bekeken, zag ik achterin de oplossingen staan. Dat vind ik erg fijn, want zo kon ik checken of ik de personen goed gevonden had en de personen die ik niet kon vinden, kon ik zo alsnog vinden.

Als ik kijk naar de leeftijd waarvoor dit boek geschikt is, denk ik dat dit boek te gebruiken is vanaf groep 5. Dan kunnen de kinderen zelf de teksten lezen en hebben zij het geduld om op elke illustratie te zoeken naar de personen.

Praktische informatie

Titel: Waar is Willem? Een Koninklijk zoekboek
Auteur: Emiel Wiemans
Uitgever: Gottmer
Prijs: € 14,99

Het boek ‘Waar is Willem?‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Gottmer. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.

Benieuwd naar meer zoekboeken? Kijk dan eens op deze pagina.