Waar is Wally? Feesten maar! Spelletjesboek
Doe- en zoekboeken, Recensies

Waar is Wally? Feesten maar! Spelletjesboek

Waar is Wally? Feesten maar! Spelletjesboek

Aha, hier komen de gasten al.
Ze zien wat bleekjes. Haal je kleurpotloden boven en geef ze een party-outfit. Zelf hou ik nogal van rode en witte streepjes. En jullie?
Een gast draagt een feestmuts zonder pompon. Vind jij hem?
– Uit: ‘Waar is Wally? Feesten maar! Spelletjesboek

Tijd voor een feestje! Er komen gasten en clowns, we serveren cupcakes en er is muziek. Met meer dan 100 stickers en tal van leuke zoekopdrachten. Speel en puzzel je mee?

Wat vind ik van dit boek?

Wally, dat grappige mannetje met een rood-wit gestreepte trui, een blauwe broek, een brilletje en een muts op zijn hoofd. Wie kent hem niet? Ik denk dat veel volwassenen en kinderen deze man kennen. Naast de alom bekende zoekboeken, is er nu ook een heus spelletjesboek. Namelijk het ‘Waar is Wally? Feesten maar! Spelletjesboek‘. Ben ik over dit spelletjesboek net zo enthousiast als over de zoekboeken van Wally? Je leest het in mijn recensie.

Toen ik het ‘Waar is Wally? Feesten maar! Spelletjesboek‘ vluchtig doorbladerde, baalde ik een beetje. Waar zijn die mooie paginagrote prenten gebleven waarin je uren kan zoeken naar Wally? Ik zag alleen maar spelletjes. Gelukkig bleek mijn teleurstelling overbodig. Rustig mijn tijd nemend voor dit spelletjesboek, zag ik dat er wel degelijk zoekprenten zijn, alleen niet paginavullend. Op bijna elke pagina is er wel een gedeelte van een zoekplaat met bijbehorende opdrachten. Lukt het de lezer bijvoorbeeld om op een pagina twaalf Wenda-biljetten te vinden? Behalve de zoekopdrachten zijn er ook puzzels die de lezer op kan lossen. Deze puzzels variëren van een zoek de verschillen-opdracht tot het uitzoeken wie de verjaardagscake op heeft gegeten.

Waar is Wally? Feesten maar! Spelletjesboek‘ is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer negen jaar. Dit omdat het oplossen van sommige puzzels en opdrachten best wat nadenkwerk vergen. Waar ik heel blij mee was, was dat de antwoorden van de meeste puzzels ook achterin het boek te vinden zijn.

Waar is Wally? Feesten maar! Spelletjesboek‘ is een doeboek. Ben je op zoek naar meer doeboeken? Kijk dan eens op deze pagina.

Praktische informatie

Titel: Waar is Wally? Feesten maar! Spelletjesboek
Auteur en illustrator: Martin Handford
Uitgever: Standaard Uitgeverij, klik hier voor meer informatie
Prijs: € 9,99

Het boek ‘Waar is Wally? Feesten maar! Spelletjesboek‘ ontving ik als recensie-exemplaar van Standaard Uitgeverij, waarvoor dank. Dit heeft deze recensie op geen enkele wijze beïnvloed.