Prentenboeken, Recensies

Waar is de draak?

Waar is de draak?

Draken zijn heel lelijk, van kop tot teen. Zelfs in het donker herkennen we ze meteen
– Uit: ‘Waar is de draak?

Drie niet al te slimme ridders gaan voor de koning op zoek naar een draak. Ze weten alles over draken, en zijn tot de tanden toe bewapend. Nu moeten ze hem alleen nog vinden. Met een kaars in de hand gaan ze op zoek in de donkere nacht. Al snel vinden ze iets wat heel erg veel op een draak lijkt… Ten aanval!

Wat vind ik van dit boek?

Waar is de draak?‘ is een prentenboek geschreven en geïllustreerd door Leo Timmers. Het prentenboek heb ik meerdere keren gelezen en steeds weer ontdekte ik nieuwe elementen in het boek. Leo Timmers heeft het boek op rijm geschreven, wat het voorlezen van het boek erg prettig maakt. Daarnaast ervaart de lezer in dit boek dat je door schaduwen soms heel andere dingen kan zien dan ze in werkelijkheid zijn, dit is ook precies waar de ridders in het verhaal steeds intrappen. Als laatste vind ik het een pluspunt dat het verhaal iets anders vertelt dan de prenten. De ridders worden op pad gestuurd met een missie, de draak verslaan, uit het verhaal blijkt dat dit lukt, maar als je de prenten goed bekijkt kun je als lezer een heel andere conclusie trekken.

Dit boek kan perfect gebruikt worden als voorleesboek voor kinderen vanaf drie jaar. Maar ook voor de iets oudere kinderen, tot een jaar of zes, is dit prentenboek nog erg leuk.

Ben je benieuwd naar meer boeken van Leo Timmers? Kijk dan eens naar Een huis voor Harry, Ik ben de koning en Wie rijdt?.

Praktische informatie

Titel: Waar is de draak?
Auteur: Leo Timmers
Illustrator: Leo Timmers
Uitgever: Querido
Prijs: € 9,99

Het boek ‘Waar is de draak‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Querido, waarvoor dank. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.