Non-fictie boeken, Recensies

Vulkanen en aardbevingen

Vulkanen en aardbevingen

Vulkanen hebben twee kanten: ze zijn afschrikwekkend en aantrekkelijk.
– Uit: ‘Vulkanen en aardbevingen

Vulkaanuitbarstingen en aardbevingen behoren tot de indrukwekkendste natuurverschijnselen. Ze zijn angstaanjagend en adembenemend tegelijkertijd. Met hun gigantische kracht kunnen ze de aarde optillen, openscheuren en laten trillen als een rietje. Sommige aardbevingen zorgen zelfs voor verwoestende tsunami’s die complete dorpen in één klap met de grond gelijkmaken. En als een supervulkaan uitbarst, zal de hele aarde er iets van merken…

Wat vind ik van dit boek?

Vulkanen en aardbevingen‘ is een boek dat op elke school aanwezig moet zijn. Het is een boek die leerkrachten goed kunnen gebruiken om hun aardrijkskundeles over dit onderwerp voor te bereiden! Daarnaast kun je dit boek ook goed inzetten tijdens de Kinderboekenweek 2022.

Dit boek is een ontzettend mooi naslagwerk waarin alle essentiële informatie te vinden is over vulkanen en hun uitbarstingen en over aardbevingen. Er staat veel informatie in dit boek, maar niet té veel: de informatie is goed gedoseerd. Per spread, twee pagina’s, staat er één onderwerp centraal. Op deze spread vind je een stuk informatie en daarbij staan foto’s en illustraties die de tekst ondersteunen. Als lezer zijnde ga je de tekst beter tot je nemen omdat je de foto’s ziet: lees je iets over een stratovulkaan, dan zie je daarna een foto van een stratovulkaan met daarbij geschreven waar je zo’n vulkaan kan vinden.

Vulkanen en aardbevingen‘ is niet alleen maar geschikt voor leerkrachten, maar ook kinderen die geïnteresseerd zijn in natuurverschijnselen zullen hun hart kunnen ophalen bij het lezen van dit boek. Dit boek is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer groep 5, 8 jaar.

Praktische informatie

Titel: Wow! Vulkanen en aardbevingen. De aarde in beweging
Auteur: Mack van Gageldonk
Uitgever: Clavis, klik hier voor meer informatie
Prijs: € 19,95

Het boek ‘Vulkanen en aardbevingen‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Clavis, waarvoor dank. Dit heeft deze recensie op geen enkele wijze beïnvloed.

Een gedachte over “Vulkanen en aardbevingen”

Reacties zijn gesloten.