Prentenboeken, Recensies

Vrolijk Kerstmis met een gouden randje

Vrolijk Kerstmis met een gouden randje

Dit is Clarinda, je nieuwe vrouw. Een heel vrolijk kerstfeest voor Trompet omdat we van hem houden… Van alle kinderen.
– Uit: ‘Vrolijk Kerstmis met een gouden randje

Vele van de geliefde Gouden Boekjes werden getekend door Richard Scarry: Rolle Bolle Beest, Het Koekemannetje, Het Feestvarken, De Kleine Indiaan, Het Konijnenboekje en Mijn Gouden Woordenboek. Zijn tekeningen wemelen van de grappige aangeklede dieren.

Richard Scarry’s Vrolijk Kerstmis is een kleurrijke verzameling hartverwarmende kerstverhalen. Schrijfster Kathryn Jackson creëerde samen met Richard Scarry een wonderlijke winterse wereld waarin kinderen zich onmiddellijk thuis voelen.

Wil je meer boeken lezen over Kerst? Kijk dan op deze pagina.

Wat vind ik van dit boek?

Vrolijk Kerstmis met een gouden randje‘ is een prachtig voorleesboek in het kerstthema. Het boek bestaat uit meerdere, korte en lange, kerstverhalen en -gedichten. In het ene verhaal is het kerstthema duidelijk te vinden, in een ander is het wat lastiger maar dat maakt het lezen van dit boek niet minder leuk. In alle gedichten en verhalen spelen dieren een belangrijke rol, soms zijn zij de hoofdpersoon en soms komen er mensen langs als bijpersonen.

De verhalen en gedichten in ‘Vrolijk Kerstmis met een gouden randje‘ worden gesierd door de prachtige illustraties van Richard Scarry. De illustraties zijn een genot om naar te kijken en ik zou willen dat deze illustraties los verkrijgbaar zijn. Het lijkt mij schitterend om illustraties van Richard Scarry in huis of in de school te kunnen hangen.

Praktische informatie

Titel: Vrolijk Kerstmis met een gouden randje
Auteur: Kathryn Jackson
Illustrator: Richard Scarry
Uitgever: Rubinstein
Prijs: € 19,99

Het boek ‘Vrolijk Kerstmis met een gouden randje‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Rubinstein, waarvoor dank. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.

2 gedachten over “Vrolijk Kerstmis met een gouden randje”

Hoi, wat leuk dat je een reactie achter wilt laten onder deze recensie!