Fictieboeken, Gastblogger Balou, Recensies

Vrijdag kom ik weer thuis

Vrijdag kom ik weer thuis

De Robot is weer weggegaan. De pijn in mijn voeten is terug. De kriebel op mijn hoofd ook. Mijn knieën zijn gaan trillen. Ik kan het niet stoppen, het gaat vanzelf. 
– Uit: ‘Vrijdag kom ik weer thuis’

Esi heeft een plan: ze wil een man voor haar moeder vinden. Een Ghanese man, want dat zijn volgens haar moeder de leukste. Maar waar vind je die? In Ghana natuurlijk! Esi pakt haar koffer en gaat op pad, maar haar plan loopt niet zoals verwacht…

Wat vind ik van dit boek?

‘Vrijdag kom ik weer thuis’ gaat over een klein meisje met een grote koffer, wat gaat zij doen? Wat is haar plan? Zelf houd ik erg van reizen daarom sprak het boek mij erg aan. 

Het boek leest makkelijk en is voorzien van mooie illustraties van Alette Straathof. De illustraties zijn kleurrijk en in aquarel. De schrijver Robert van Dijk weet de spanning van begin tot het eind vast te houden. ‘Vrijdag kom ik weer thuis’ is zijn eerste kinderboek. Ik wacht met smart op zijn volgende boek. ‘Vrijdag kom ik weer thuis’ is een voorleesboek voor leerlingen uit groep 4, 5 en 6. Het is een boek dat een inkijkje geeft in een familie waar geen vader meer aanwezig is. Esi gaat op zoek naar een nieuwe man voor haar moeder. Op weg naar een nieuwe man maakt zijn een mooi avontuur mee.

Lesidee bij ‘Vrijdag kom ik weer thuis’

Lees het boek voor tot en met hoofdstuk 7 en/of 8. Laat de kinderen zelf het verhaal verder schrijven. Vervolgens laat je de kinderen de verhalen voordragen in de klas. Samen fantaseren jullie erop los. 

Tot slot lees je het verhaal verder en ga je kijken welk verhaal het dichtst in de buurt kwam van het boek. 

Praktische informatie

Titel: Vrijdag kom ik weer thuis
Auteur: Robert van Dijk
Illustrator: Alette Straathof
Uitgever: Gottmer
Prijs: € 13,99

Het boek ‘Vrijdag kom ik weer thuis’ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Gottmer. Dit heeft deze recensie op geen enkele wijze beïnvloed.