Gastblogger Jo, Prentenboeken, Recensies

Vos en Vis

Vos en Vis

’Zijn we er nou bijna?’ vroeg Vos. Vis keek zorgelijk rond. ‘We zijn geloof ik verkeerd gegaan,’ zei hij. ‘Dat heb je op zee. Als ik in zee zou zijn zou ik precies hebben geweten waar je moest zijn. Maar vanhier…
– Uit: ‘Vos en Vis

Vos heeft heerlijke aardappelpuree gemaakt. Maar die zou nog lekkerder smaken met gebakken vis! Dus gaat Vos de zee op en vangt een vis. Op weg naar huis verdwaalt hij. Gelukkig weet Vis de weg, dus die kan zorgen dat Vos weer bij het strand komt. Toch?

Een sprankelend, diepzinnig verhaal over Vos, die misschien net iets minder sluw is dan hij zelf denkt. Verteld en geïllustreerd door Daan Remmerts de Vries, winnaar van de Theo Thijssenprijs (2021) voor zijn hele oeuvre.

Wat vind ik van dit boek?

Wow wat een knaller van prentenboek is ‘Vos en Vis‘! Origineel, vlot geschreven en een succes bij alle kinderen in huis van 4 tot 10 jaar en ook ikzelf sluit mij direct aan bij de fanclub.

Het boek heeft humor, zo wordt een vis gevangen door een grappig boek aan de haak te hangen. Het prentenboek leest makkelijk weg met de aantrekkelijke aansluitende tekeningen. Het boek deed mij iets aan de klassieker de Gruffalo denken, alleen dan zonder de tekstuele herhalingen. Ik kan geen enkel minpunt aan dit boek bedenken.

Ik ben heel benieuwd of jij net zo enthousiast bent als ik!

Vos en Vis‘ is geschikt als voorleesboek voor kinderen vanaf ongeveer drie jaar oud.

Deze recensie is geschreven door gastblogger Jo. Ben je benieuwd naar meer recensies van haar hand? Neem dan een kijkje op deze pagina.

Praktische informatie

Titel: Vos en Vis
Auteur en illustrator: Daan Remmerts de Vries
Uitgever: Gottmer, klik hier voor meer informatie
Prijs: € 16,99

Het boek ‘Vos en Vis‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Gottmer, waarvoor dank. Dit heeft deze recensie op geen enkele wijze beïnvloed.