Kartonboeken, Non-fictie boeken, Recensies

Voertuigen boven en onder de grond

Voertuigen boven en onder de grond

Overal om je heen zijn voertuigen in alle soorten en maten. Ze zijn gemaakt om iets of iemand te vervoeren.
– uit: ‘Voertuigen boven en onder de grond

In ‘Voertuigen boven en onder de grond‘ staan drie plaatsen met voertuigen centraal: de luchthaven, de snelweg en het station. Op elke pagina staat een stukje tekst die aansluit bij de situatie die je ziet. Extra leuk is dat elke pagina beschikt over uitklapplaten. Bij de luchthaven klappen de pagina’s omhoog, bij de snelweg in de breedte en bij het station naar beneden.

Voertuigen boven en onder de grond‘ sluit aan bij de Kinderboekenweek 2019 met als thema: Reis mee!. Voor meer informatie over de Kinderboekenweek 2019 neem je een kijkje op deze pagina.

Wat vind ik van dit boek?

Voertuigen boven en onder de grond‘ is een informatief prentenboek voor jonge kinderen. Wat heel prettig is, is dat het boekje niet uit te veel pagina’s bestaat. Daardoor is het een heel compact en prettig leesbaar boek. Een groot pluspunt aan dit boek vind ik de stevige, kartonnen pagina’s. Hierdoor kunnen jonge kinderen gemakkelijk het boek zelfstandig ‘lezen’ zonder dat de pagina’s per ongeluk worden gescheurd. Daarnaast is er voor jonge kinderen genoeg te zien op de platen. Als voorlezer kun je behalve het voorlezen van de stukjes tekst ook de woordenschat van kinderen vergroten door aan te wijzen en te bespreken wat je op de platen ziet. Kortom een ideaal boek om in te zetten bij peuters en kleuters!

Praktische informatie

Titel: Voertuigen boven en onder de grond
Auteur: Igor Lange
Uitgever: Holland
Prijs: € 9,99

Het boek ‘Voertuigen boven en onder de grond‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Holland. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.

Wil je meer boeken zien die aansluiten bij de Kinderboekenweek? Neem dan een kijkje op deze pagina.