Fictieboeken, Gastblogger Britt, Recensies

Vleugels van Vuur – De drakenprofetie

Vleugels van vuur - De drakenprofetie

‘Als hij dacht aan wat hij ze bijna had aangedaan voelde het alsof al het vuur uit hem weg werd gezogen. Hij wilde helemaal geen moordmachine zijn, ook al zou Valk dat een grote verbetering vinden. Maar misschien was dat de enige manier om de profetie uit te laten komen.’
– Uit: ‘Vleugels van Vuur – De drakenprofetie

Als de oorlog twintig jaar heeft gewoed… Komen de drakenjongen. Klei heeft zijn hele leven doorgebracht in een verborgen grot, waar hij met vier andere jonge draken in het geheim wordt opgeleid tot strijder. Van de buitenwereld weet Klei niets, behalve dat er een oorlog woedt en dat hij samen met de andere drakenjongen volgens een oude profetie is voorbestemd om de oorlog te beëindigen. Maar wil hij wel een strijder zijn?

Als het leven van een van hen op het spel staat, besluiten de vijf drakenjongen te ontsnappen. In de meedogenloze drakenwereld blijkt Kleis uitzonderlijke heldenmoed hard nodig om het leven van zijn vrienden te redden en de eerste stappen te zetten op weg naar vrede…

Wat vind ik van dit boek?

Ben jij fan van Warrior Cats? Dan lees maar eens even verder. Schrijver Tui T. Sutherland schreef namelijk onder het gedeelde pseudoniem Erin Hunter samen met een andere schrijfster de serie Warrior Cats. En dat merk je tijdens het lezen van ‘De drakenprofetie‘: qua opbouw, lay-out en schrijfstijl zijn er veel gelijkenissen. Iets wat mij heel goed bevalt, want Warrior Cats heb ik werkelijk verslonden. De rest van de Vleugels van Vuur serie heb ik dus ook maar meteen toegevoegd aan mijn leeslijst. 

Voor in het boek worden de draken aan je voorgesteld. Er zijn prachtige pagina’s met versieringen, illustraties en informatie over de verschillende draken. Eerlijk is eerlijk, er zijn veel verschillende karakters in dit boek en deze waren aan de start van het verhaal best lastig uit elkaar te houden. Eenmaal verder in het boek had ik hier geen last meer van. De karakters zijn levendig beschreven waardoor je even helemaal opgaat in de avonturen die Klei en zijn vrienden beleven. 

In het verhaal zijn er verschillende drakensoorten met ieder hun eigen kracht, maar de draken leren ook al snel dat moed soms meer van belang is dan iedere andere eigenschap. Lukt het de vijf drakenjongen om elkaar veilig te houden?

De drakenprofetie zou ik aanraden als zelfleesboek voor kinderen vanaf 9 jaar die wel van een spannend en fantasierijk avontuur houden. 

Praktische informatie

Titel: Vleugels van Vuur – De drakenprofetie
Auteur: Tui T. Sutherland, vertaald door Sofia Engelsman
Illustrator: Phil Falco & Mark Volman
Uitgever: Gottmer, klik hier voor meer informatie
Prijs: € 16,99

Het boek ‘Vleugels van Vuur – De drakenprofetie‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Gottmer, waarvoor dank. Dit heeft deze recensie op geen enkele wijze beïnvloed.

Deze recensie is geschreven door gastblogger Britt. Wil je meer recensies van haar hand lezen? Ga dan naar deze pagina