Fictieboeken, Recensies

Vinnige zeemeerminnen

Vinnige zeemeerminnen

‘Weet je, ik kan niet wachten totdat ik die onhandige bananen weer kwijt ben!’ zei Zelda, terwijl ze haar benen een mep gaf. Mimi barstte in lachen uit. Zelda had er een gewoonte van gemaakt menselijke dingen zoals benen een andere naam te geven.
– Uit: ‘Vinnige zeemeerminnen

Zeemeerminnen Bettie, Mimi en Zelda genieten volop van hun zomer aan land met benen. Maar dan krijgen ze een vreemde krabtagram: ze moeten zo snel mogelijk terug naar de Lagune. Arabella Vanderzalm, koningin van de onderwaterwereld, blijkt gevisnapt en de meisjes lijken de enigen te zijn die haar kunnen redden. Samen met hun pratende zeepaardje Steef gaan de zeemeerminnen in een mosselmobile op onderzoekt. Zal het hen lukken de vinnige zeemeerminnen te verslaan?

Wat vind ik van dit boek?

Vinnige zeemeerminnen‘ is een echte aanrader voor meiden die dol zijn op de onderwaterwereld, zeemeerminnen en magie. Het verhaal zit vol fantasie en humor. Wat voor de wat oudere lezer erg leuk is, is dat er veel woordgrapjes inzitten: Visness (fitness), Leevis (Levi’s) en schilder Van Rogh (van Gogh).

Gezien de dikte van het boek, raad ik dit boek aan aan kinderen vanaf een jaar of negen. Behalve als zelf-leesboek, kan ‘Vinnige zeemeerminnen‘ ook prima als voorleesboek gebruikt worden. Het verhaal bestaat uit kortere hoofdstukken, wat het makkelijk maakt om het boek tussendoor weg te leggen.

Praktische informatie

Titel: Vinnige zeemeerminnen
Auteur: Sibéal Pounder
Illustrator: Jason Cockcroft
Uitgever: Moon
Prijs: € 12,99

Het boek ‘Vinnige zeemeerminnen‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Moon, waarvoor dank. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.