Gastblogger Balou, Gedichtenbundels, Prentenboeken, Recensies

Van vliegeren tot vogelspotten

Van vliegeren tot vogelspotten

Jochem heeft een mooi vergrootglas  
en hij kijk er vaak doorheen 
Naar een spinnetje of rupsje
Naar een slakje op een steen 
Alles lijkt zo heel veel groter  
ook al is zo’n beestje klein 
Een spin lijkt door een kijkglas 
Soms wel een monsterspin te zijn! 
– Uit: ‘Van vliegeren tot vogelspotten

Er gaat een wereld voor je open als je even buiten bent! 
Kijk eens écht goed om je heen, wat zie je dan? 
De wereld om ons heen gonst, bruist, fonkel en straalt! 

In dit heerlijke prentenboek laten Marianne Bussen en Ron Schröder kinderen door middel van grappige versjes kennismaken met al het leuks dat je buiten kan beleven. Wat dacht je van vogelspotten, schatgraven, kamperen, picknicken of boomhutten bouwen? 

Keuze genoeg! 

Wat vind ik van dit boek?

Van vliegeren tot vogelspotten‘ is een boek vol mooie gedichten over de wereld om ons heen geschreven door Marianne Busser en Ron Schröder. De illustraties in dit boek zijn gemaakt door verschillende illustratoren. De illustraties maken het een vrolijk en kleurrijk boek met prenten die goed bij de tekst van de gedichten passen.  

Het eerste gedichtje heeft een duidelijke boodschap en creëert een situatie die voor veel ouders en volwassenen herkenbaar zal zijn: leg je telefoon weg, doe je computer uit en ga naar buiten!

Van vliegeren tot vogelspotten‘ is een boek geschikt voor peuters, kleuters en groep 3. Je kan het boek het gehele jaar voor lezen. Extra leuk om het te gebruiken tijdens de thema over de natuur.  

In het boek komen verschillende nationaliteiten aanbod. Dit maakt het extra leuk zodat alle leerlingen zich kunnen spiegelen aan de personen uit het boek. 

Alle versjes in dit boek staan in het teken van de natuur. De versjes gaan over mensen, dieren en verschillende activiteiten die je kan uitvoeren in de natuur.  

Lesidee bij ‘Van vliegeren tot vogelspotten’

Is het winter, lente, zomer of herfst trek erop uit met de kinderen. Lees het boek voor en maak een plan met elkaar. Wat gaan we doen: gaan wij speuren naar insecten? Maken we samen vliegers van plastictassen en een touw? Of gaan wij voor het echte werk? Trekken jullie laarzen en regenbroeken aan om in de grootste plassen te gaan stampen. Laat de leerlingen het bedenken en maak er een mooie to do-list van met elkaar.

Veel plezier buiten! 

Deze recensie is geschreven door gastblogger Balou. Wil je meer recensies van haar hand lezen? Ga dan snel naar deze pagina

Praktische informatie

Titel: Van vliegeren tot vogelspotten
Auteur: Marianne Busser & Ron Schröder
Illustrator: Diverse illustratoren
Uitgever: Moon, klik hier voor meer informatie
Prijs: € 8,99

Het boek ‘titel‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Moon, waarvoor dank. Dit heeft deze recensie op geen enkele wijze beïnvloed.