Van snoepjesproever tot matrassentester
Gastblogger Jo, Prentenboeken, Recensies

Van snoepjesproever tot matrassentester

Van snoepjesproever tot matrassentester

Dus zie je ergens koeienbillen die mooi schoon zijn en niet vies.
Weet je nu dat dat het werk is van die kleine Annelies.
– Uit: ‘Van snoepjesproever tot matrassentester

Stel je eens voor dat je alles zou kunnen worden wat je wilt. Je hoeft niet naar school, hebt geen diploma’s nodig, je mag zelf een beroep verzinnen! Wat zou je dan graag willen zijn?

Marianne Busser en Ron Schröder laten kinderen in dit prentenboek door middel van grappige versjes kennismaken met de leukste beroepen. Wil jij matrassentester worden, of uitvinder, of zelfs snoepjesproever? Wij zijn benieuwd!

Wat vind ik van dit boek?

Van snoepjesproever tot matrassentester

Bij ons thuis is het schrijversduo Marianne Busser en Ron Schröder een bekende in de boekenkast, met de vele toegankelijke boeken op rijm. In hun boeken zit altijd een grapje en ze lezen als een trein. Hier werd dan ook erg enthousiast gereageerd toen ‘Van snoepjesproever tot matrassentester‘ op de mat viel.

Elke pagina van ‘Van snoepjesproever tot matrassentester‘ boek bevat één beroep met een kort verhaaltje en een paginavullende illustratie. Hierdoor leent het boek zich perfect om nog even te lezen voor het slapen gaan, waarbij het kind een paar verhaaltjes kan kiezen en het bedritueel niet eindeloos duurt.

De mooie illustraties van Mark Janssen op de pagina’s ondersteunen het verhaal en diversiteit door vele huidskleuren en haarstijlen en vallen bij ons thuis enorm in de smaak.

Van snoepjesproever tot matrassentester

Van snoepjesproever tot matrassentester‘ bracht leuke gesprekken op gang over beroepen en de keuze hierin van elk kind, de tekeningen helpen hier ook bij door de tekst meer beeldend te maken voor de jongste lezers. Door de tekst op rijm “lezen” de niet lezers ook snel mee wat altijd zorgt voor veel leesplezier!

Kortom dit boek is een absolute aanbeveling voor elke ouder met kinderen tussen de twee en zes jaar en zeker ook voor ouders die op zoek zijn naar een korter bedritueel! 

Praktische informatie

Titel: Van snoepjesproever tot matrassentester
Auteur: Marianne Busser & Ron Schröder
Illustrator: Mark Janssen
Uitgever: Moon, klik hier voor meer informatie
Prijs: € 7,99

Het boek ‘Van snoepjesproever tot matrassentester‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Moon, waarvoor dank. Dit heeft deze recensie op geen enkele wijze beïnvloed.

Deze recensie is geschreven door gastblogger Jo. Ben je benieuwd naar meer recensies van haar hand? Neem dan een kijkje op deze pagina.