Prentenboeken, Recensies

Tinker en Tanker

Tinker en Tanker

‘Kijk, die oude, lege werkplaats achter het station,’ zei Tanker. ‘Dat zou een fijne plek zijn om te werken. Kom, we gaan erheen.’
Maar…
BOEM, KLINGEL, BAMMM!
– Uit: ‘Tinker en Tanker

Maak kennis met goede vrienden Tinker en Tanker! Tinker is een bruin konijn en een goede monteur. Tanker is een heel sterk nijlpaard. Samen vormen ze een onverslaanbaar team. Met z’n tweeën gaan ze naar Toeterwoude op zoek naar werk en een huis. Daar aangekomen moeten ze meteen aan de slag, want er gaat van alles mis. Zo helpen ze met een ontspoorde trein en redden ze de muizenkinderen die met hun bootje naar zee zijn weggedreven. De inwoners van Toeterwoude zijn daar natuurlijk heel blij mee.

Benieuwd hoe dit boek er van binnen uit ziet? Kijk dan eens naar het inkijkexemplaar.

Wat vind ik van dit boek?

Richard Scarry ken ik nog vanuit mijn kindertijd. Toen ik klein was zijn de boeken van ‘De drukke wereld van Richard Scarry‘ omgezet naar tekenfilmseries en deze keek ik erg graag. Richard Scarry staat bekend om zijn boeken waarin dieren de hoofdrol spelen. De dieren uit de boeken van Richard Scarry hebben allemaal menselijke trekjes gekregen, waardoor het nog meer aanspreekt voor kinderen.

Ook in ‘Tinker en Tanker‘ is dit het geval. Tinker, het konijn, en Tanker, de nijlpaard, hadden zomaar mensen kunnen zijn die je in het dagelijks leven tegen het lijf loopt. Het verhaal wat Richard Scarry in het boek vertelt, wordt ondersteund door de illustraties. Wanneer je dit prentenboek gaat voorlezen, raad ik ook aan om aandacht te besteden aan de prachtige illustraties in dit boek. Hierop zijn ook een hoop mooie dingen te zien en te benoemen, dit werkt natuurlijk weer heel goed voor de woordenschat van kinderen. Je kunt merken dat ik fan ben van ‘Tinker en Tanker‘, dit prentenboek gaat een plekje krijgen in de boekenkast voor onze kleine meid.

Praktische informatie

Titel: Tinker en Tanker
Auteur: Richard Scarry
Illustrator: Richard Scarry
Uitgever: Rubinstein
Prijs: € 14,99

Het boek ‘titel‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij … . Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.