Prentenboeken, Recensies

Tim op de tegels

‘Ga je mee naar buiten, papa?’ vroeg Tim.
Zijn vader schudde nee.
‘Maar dat had je beloofd!’ zei Tim.
‘Ik heb geen tijd,’ zei zijn vader.
‘Wel op de stoeptegels blijven, hè.’
‘Waarom?’ vroeg Tim.
‘Omdat het gevaarlijk is om van de tegels te gaan,’ zei zijn vader.

Op school zijn we in de onderbouw bezig met het maken van verteltassen. Alle boeken die op dit moment in de verteltassen gaan, passen bij het thema bouwen. Tim op de tegels is een van de boeken die in de verteltassen gaan. Ik kwam dit boek in de boekwinkel tegen en kon het niet laten om hem aan te schaffen voor mijn eigen collectie. En tja, wat je aanschaft moet je ook lezen!

IMG_2048Tim op de tegels is geschreven door Tjibbe Veldkamp en geïllustreerd door Kees de Boer.
Tim op de tegels is een prentenboek wat gaat over Tim. Aan het begin van het boek vraagt Tim aan zijn vader of hij mee naar buiten wilt. Vader heeft hiervoor geen tijd en zegt dat Tim wel naar buiten mag, maar op de stoeptegels moet blijven. Tim gaat in zijn eentje naar buiten en blijft, zoals zijn vader heeft gezegd, op de stoeptegels. Er gebeuren vervolgens een heleboel dingen die vader niet had verwacht…

Tim op de tegels vind ik een fantastisch prentenboek. Het verhaal is leuk en grappig en de prenten spreken voor zich. Ik heb dit prentenboek met een grote glimlach op mijn gezicht meerdere keren gelezen. De eerste keer las ik alleen de tekst van het prentenboek, de tweede keer las ik de tekst en had ik aandacht voor de prenten in het prentenboek en de laatste keer keek ik alleen naar het verhaal dat de prenten vertelden. Het leuke is, is dat dit boek ook zonder tekst goed gelezen kan worden. Je kan kinderen het verhaal bij de prenten laten vertellen. Als ik aan groep 1 tot en met 3 les zou geven, zou ik dit boek zeker in mijn klas voorlezen en gebruiken. Het boek is een echte aanrader!

IMG_2049