Fictieboeken, Recensies

Tim de kleine boswachter – De baas van het bos

Tim de kleine boswachter - De baas van het bos

Dit is Tim. Hij is de jongste boswachter van ons land. En misschien wel van de wereld! Op zijn elektrische Turbotrapper rijdt hij door het bos en beleeft hij de leukste avonturen.
– Uit: ‘Tim de kleine boswachter – De baas van het bos

Het is nooit saai in het bos van de kleine boswachter Tim! Met zijn vriendinnetje Tippi en zijn tamme kauw Hansje beleeft hij de gekste en leukste avonturen. In wat voor situatie ze ook belanden, ze komen altijd met een bijzondere oplossing. Of het nu gaat om vandalen in het bos, een gemene stroper of lawaaiige motorcrossers: de kleine boswachters zijn iedereen te slim af.

Wat vind ik van dit boek?

Ben je op zoek naar een voorleesboek waarin de bossen en de natuur centraal staan? Dan is ‘Tim de kleine boswachter – De baas van het bos‘ het boek dat je hebben moet.

In dit boek ga je samen met Tim op avontuur in het bos. Het leuke hieraan is dat de verhalen gebaseerd zijn op gebeurtenissen uit het leven van boswachter Tim Hogenbosch. Het boek bestaat uit meerdere losse verhalen en is hierdoor dus goed te gebruiken als voorleesboek in de klas of juist thuis voor het slapen gaan. De losse verhalen in combinatie met een wat groter lettertype maakt dit boek ook geschikt voor jonge lezers voor wie een heel boek, met één verhaallijn, lezen nog een stapje te moeilijk is.

De verhalen in het boek worden vergezeld met de illustraties van Emanuel Wiesman. Er is gebruik gemaakt van zwart-wit illustraties, erg fijn want hierdoor blijft het boek heel rustig ogen. Daarnaast sluiten de illustraties naadloos aan bij wat er in de verhalen verteld wordt.

Ben je op zoek naar meer boeken over de natuur? Kijk dan eens naar deze titels.

Praktische informatie

Titel: Tim de kleine boswachter – De baas van het bos
Auteur: Jean Paul Schutten
Illustrator: Emanuel Wiemans
Uitgever: Volt, klik hier voor meer informatie
Prijs: € 15,99

Het boek ‘Tim de kleine boswachter – De baas van het bos‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Volt, waarvoor dank. Dit heeft deze recensie op geen enkele wijze beïnvloed.