Fictieboeken, Leren lezen, Recensies

Tijgerlezen voor kinderen van 5 tot 9 jaar

Vorig jaar plaatste ik een twee-in-één recensie online over nieuwe titels in de Tijgerlezen-serie. De afgelopen periode heb ik twee andere titels binnen deze serie gelezen en vandaag neem ik ze met je door in deze recensie.

De serie Tijgerlezen is door Querido ontwikkeld voor beginnende lezers van vijf tot negen jaar. Onderzoek wijst namelijk uit dat kinderen het gelukkigst leren lezen als ze zelf naar en boek grijpen.

Bob Popcorn

Bob Popcorn
Tijgerlezen

‘Ik zal me even voorstellen,’ zegt het mannetje. ‘Ik ben Bob. Bob Popcorn. En ik heb best wel honger.’
Plotseling begrijp ik wat er aan de hand is. ‘Jij bent niet echt,’ zeg ik. ‘O nee?’ vraagt Bob.
– Uit: ‘Bob Popcorn

Ellis houdt enorm van popcorn. Ze maakt het iedere middag in de magnetron. Maar op een dag gebeurt er iets raars. Een maïskorrel wil niet ploffen. Hij groeit en groeit, tot hij zo groot is als een kiwi. Uit de korrel ploppen twee beentjes en twee armpjes! Het wordt een mannetje. En hij kijkt heel erg boos…

Praktische informatie

Titel: Bob Popcorn
Auteur: Maranke Rinck
Illustrator: Martijn van der Linden
Uitgever: Querido
Prijs: € 7,50

Olle wist zeker dat hij geen bril nodig had

Olle stond op. Hij liep naar het bord.
‘Ho ho,’ zei de juf. ‘Niet zo dichtbij.’
Olle stond stil. Hij hield zijn hoofd scheef. Naar links. Naar rechts. En toen weer naar links.
‘Nou?’ zei de juf. Ze tikte met haar stok.
Olle zei: ‘Vogel met een grote snavel en dan een heleboel.’
– Uit: ‘Olle wist zeker dat hij geen bril nodig had

Op school ziet Olle andere dingen op het bord dan de juf zou willen. Hij ziet vissen met staarten en vogels met grote bekken. Iedereen denkt dat hij een bril nodig heeft. Iedereen, behalve Olle zelf…

Praktische informatie

Titel: Olle wist zeker dat hij geen bril nodig had
Auteur: Joukje Akveld
Illustrator: Sieb Posthuma
Uitgever: Querido
Prijs: € 12,99

Wat vind ik van deze boeken?

Bob Popcorn‘ en ‘Olle wist zeker dat hij geen bril nodig had‘ zijn twee boeken waar een hoop humor in verwerkt zit. Dit maakt dat deze boeken voor volwassenen ook leuk zijn om te lezen. En hoewel er allemaal relatief makkelijke woorden in de boeken worden gebruikt, zijn het toch weer twee boeken geworden die erg leuk zijn om te lezen. Beide boeken zijn te gebruiken als voorleesboek en als zelfleesboek.

Bob Popcorn‘ is een spannend en grappig boek waar vele illustraties in staan. Door de illustraties komt het verhaal nog veel meer tot leven in de fantasie van de lezer. Het verhaal van ‘Bob Popcorn‘ is al een iets langer verhaal, en het boek is wat dikker. Dit boek zou ik dan ook aanraden voor kinderen die al iets geoefender zijn in het lezen.

Olle wist zeker dat hij geen bril nodig had‘ is een grappig boek. Het boek heeft een eenvoudige tekst en veel gekleurde illustraties. Dit boek zou ik aanraden aan kinderen die de beginselen van het lezen aangeleerd hebben gekregen.

De boeken ‘Bob Popcorn‘ en ‘Olle wist zeker dat hij geen bril nodig had‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Querido, waarvoor dank. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.

Een gedachte over “Tijgerlezen voor kinderen van 5 tot 9 jaar”

Reacties zijn gesloten.