Gastblogger Jo, Non-fictie boeken, Recensies

Tijdlijn & Tijdlijn Wetenschap en Techniek

“De OERKNAL! Wetenschappers denken dat zo’n 13,7 miljard aardse jaren geleden alles in het heelal samengeperst was tot een gloeiend heet punt. Tijdens een enorme oerexplosie ontstonden uit dat punt materie en tijd.”
– Uit: ‘Tijdlijn

Tijdlijn

Tijdlijn

Ontdek de wereldgeschiedenis van de oerknal tot het heden in een beeldverhaal: van de dinosauriërs tot de Vikingen, van de Egyptenaren tot de Romeinen, van de ridders tot de ontdekkingsreizigers. Boordevol interessante weetjes over de grote krijgers en kunstenaars, de Griekse wijkgeren, het eerste schrift, de oude Chinese dynastieën, het Wilde Westen, de Wereldoorlogen, de flower power en zoveel meer.  Prachtige kijkplaten voor groot en klein. 

Tijdlijn Wetenschap en Techniek

Tijdlijn Wetenschap en Techniek

Duik in de geschiedenis van wetenschap en techniek, van de vroegste werktuigen tot de meest recente uitvindingen. Welk metaal werd als eerste bewerkt in de prehistorie? Hoe zag de centrale verwarming van de Romeinen eruit? Welke afstand legde de eerste gemotoriseerde vlucht af? In welk jaar werd de eerste video geüpload naar YouTube? En zal men de mammoet kunnen klonen en opnieuw tot leven wekken? Ontdek op elke schitterende kijkplaat de vernuftige vondsten van de mens. 

Wat vind ik van dit boek?

Wat zijn ‘Tijdlijn‘ en ‘Tijdlijn Wetenschap en Techniek‘ prachtige, grote boeken! Ideaal voor de lezer(es) die geïnteresseerd is in de geschiedenis of in de techniek. Deze informatieve boeken zijn prachtig geïllustreerd door Peter Goes. De boeken hebben prachtige, voornamelijk zwart-wit, tekeningen op voornamelijk pastelkleurige platen. Door de keuze voor rustige kleuren van de platen storen de drukke tekeningen niet en ontstaat er een mooie eenheid in het boek ondanks de vele verschillende tekeningen. Door de tekst te verdelen over de grote platen wordt het lezen aangemoedigd zonder dat de lezer dit door heeft of juist tekst over te slaan en te concentreren op de mooie tekeningen. Of alleen de mooie, originele tekeningen bekijken. 

Ik raad het boek aan vanaf groep 6, voor de gevorderde lezer met interesse voor geschiedenis of techniek. Ook als ouder zijnde valt hier veel van op steken. Wist jij bijvoorbeeld dat de zandloper vroeger gebruikt werd om redelijk nauwkeurig de lengtegraad in een schip te bepalen? Of dat de eerste email in 1971 verstuurd is over ARPANET? Dan wel gewoon even je geheugen op het gebied van geschiedenis op te frissen. Een prachtig boek voor in de kast om er regelmatig bij te pakken

Praktische informatie

Titel: Tijdlijn – Tijdlijn Wetenschap en Techniek
Auteur en illustrator: Peter Goes
Uitgever: Lannoo, klik hier voor meer informatie over Tijdlijn en Tijdlijn Wetenschap en Techniek
Prijs: € 25,99

De boeken ‘Tijdlijn‘ en ‘Tijdlijn Wetenschap en Techniek‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Lannoo, waarvoor dank. Dit heeft deze recensie op geen enkele wijze beïnvloed.

Deze recensie is geschreven door gastblogger Jo. Ben je benieuwd naar meer recensies van haar hand? Neem dan een kijkje op deze pagina.

Een gedachte over “Tijdlijn & Tijdlijn Wetenschap en Techniek”

Reacties zijn gesloten.