Fictieboeken, Recensies

Tien vragen aan mijn vader

Tien vragen aan mijn vader

Twee weken geleden was ik jarig. Ik dacht dat ik een nieuwe fiets zou krijgen, maar ik kreeg een vader cadeau. Hij sprong niet uit een doos. Hij schreef een kaart. Dat ik een vader heb, is trouwens geen verrassing. Ik ken zijn naam en ik heb een foto. Maar dat hij mij wou zien wél.
– Uit: ‘Tien vragen aan mijn vader

Lou krijgt op haar twaalfde verjaardag geen fiets, maar een vader cadeau. Ze heeft hem nog nooit ontmoet, maar nu heeft hij haar een kaart gestuurd. En een ticket naar Spanje, zodat ze hem kan opzoeken in zijn sappenbar in Tarifa. Die kaart komt voor Lou op het perfecte moment. Ze heeft iets verschrikkelijks gedaan en wil dolgraag ontsnappen aan de blikken van haar klasgenoten.

Samen met haar twee moeders stapt ze op het vliegtuig. Onder de Spaanse zon leert ze haar vader kennen, wordt ze per ongeluk verliefd, leert ze kitesurfen en ontdekt ze dat iedereen een tweede kans verdient – ook zij.

‘Tien vragen aan mijn vader’ is een leesboek dat gaat over: het hebben van twee moeders, de kennismaking met een vader, het ontlopen van je school in Nederland in verband met Het Incident, jaloezie en nog veel meer en dit alles in een heel zomerse setting in het Spaanse Tarifa.

Lees hier een fragment uit het boek.

Wat vind ik van dit boek?

Tien vragen aan mijn vader‘ is een boek waar je een instant zomergevoel van krijgt. Het boek speelt zich namelijk af in het zomerse Spanje.

Doordat het boek begint met het vertellen dat er een grote ramp is gebeurd, wordt je meteen meegenomen in het verhaal. Als lezer wil je immers graag ontdekken wat die grote ramp dan is. In de loop van het verhaal kom je hier stukje bij beetje achter. Daarnaast is het verhaal geschreven in de ik-vorm, dit zorgt er ook voor dat de lezer zich gemakkelijk kan identificeren met de hoofdpersoon.

Wat ik een voordeel vind aan dit boek, is dat de hoofdstukken niet te lang zijn, ongeveer vijf kantjes per hoofdstuk. Dit zorgt er voor dat je als lezer makkelijk kan besluiten te stoppen en voor iemand die lezen niet zo leuk vindt, zijn de korte hoofdstukken makkelijk te overzien.

Tien vragen aan mijn vader‘ is een boek dat geschikt is voor lezers vanaf tien jaar. Dit boek kan gebruikt worden als voorleesboek en als zelf-leesboek.

Wil je meer boeken lezen waarin het thema ‘Familie’ centraal staat? Bekijk dan eens deze pagina.

Praktische informatie

Titel: Tien vragen aan mijn vader
Auteur: Evelien Feltzer
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Prijs: € 13,99

Het boek ‘Tien vragen aan mijn vader‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Van Holkema & Warendorf, onderdeel van uitgeverij Unieboek | Het Spectrum bv. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.

Hoi, wat leuk dat je een reactie achter wilt laten onder deze recensie!