Gastblogger Balou, Non-fictie boeken, Recensies

Te gekke beroepen die echt bestaan

Te gekke beroepen die echt bestaan

Amsterdam is een van de meest fietsvriendelijke steden ter wereld. Er rijden maar liefst 2 miljoen tweewielers in de hoofdstad rond. Maar heb je je weleens afgevraagd hoeveel van die fietsen in de krachten belanden> met een speciale metalen klauwarm halen FIETSVISSERS ze er weer uit. Zo redden ze wel 15.000 fietsen per jaar!
– Uit: ‘Te gekke beroepen die echt bestaan

Weet jij al wat je later worden wilt? 
Je kunt bijvoorbeeld babysitter worden… 
Voor luiaards. Of golfbalduiker, of bioscoopschermschoonmaker. En wist je dat professioneel slaper ook een echt beroep is? 
In dit boek vind je nog veel meer bijzondere beroepen waar je waarschijnlijk nog nooit van gehoord hebt, zoals treinduwer, dinostoffer en onderzeekok. Wie weet zit jouw droombaan er wel bij! 

Wat vind ik van dit boek?

Wow! Wat bestaan er veel verschillen de beroepen op de wereld waar ik nog nooit van heb gehoord. ‘Te gekke beroepen die echt bestaan‘ laat de meeste grappige en rare maar ook hele serieuze en belangrijke beroepen zien.  

Tijdens het lezen van dit boek moest ik vaak lachen om de bijzondere beroepen die er bestaan op de wereld. Daarnaast is dit echt informatief boek dat je thuis samen met je kind rustig kan lezen en waarin elke dag een paar bladzijdes met elkaar kan bekijken en bespreken. 

Voor in de klas is dit boek erg geschikt om in te zetten bij het thema beroepen. Zo kan je als leerkracht telkens een beroep uit kiezen en dit samen bespreken. Dit boek leent zich om te gebruiken in meerdere groepen.

De afbeeldingen in ‘Te gekke beroepen die echt bestaan‘ zijn mooi en kleurrijk het is een boek dat echt te de verbeelding van kinderen spreekt. Geef je ogen de kost en ontdek alles in dit leuk boek!

Lesidee bij ‘Te gekke beroepen die echt bestaan’

Het laatste deel van het boek geeft een mooie boodschap mee en dat is dan ook het lesidee voor bij dit boek. 

‘Geen zorgen als je nog niet weet wat jouw DROOMBAAN is. 
De beroepen in dit boek zijn net zo UNIEK als de mensen die ze uitoefenen.
Om de juiste baan te kiezen, hoe ongewoon ook, is het vooral belangrijk dat je jezelf kent. Wat doe je het ALLERLIEFST? Waar ben je goed in? De wereld verandert constant, dus er ontstaan ook continue NIEUWE beroepen. Onthoud dat je altijd van gedachten kunt veranderen als je later eens iets anders wilt proberen. Er zijn GEEN REGELS! Je hoeft niet voor altijd hetzelfde te doen. Probeer alles uit en kijk wat je het leukste vindt. 
Bestaat het beroep dat je zoek nog niet? Dan verzin je het toch gewoon zelf!’ 

Bron: ‘Te gekke beroepen die echt bestaan’

Laat de leerlingen zelf een beroep verzinnen vervolgens laat ze dit tekenen op een groot A3 papier met wasco krijt. Bespreek de tekening met de leerling en maak er samen een mooie tekst bij. Hang de beroepen op door de gang en de klas zodat de ouders mee kunnen kijken met de fantastische beroepen die er zijn bedacht. Heb je een groep waarbij de leerlingen ook al hebben leren schrijven, laat de leerlingen dan ook opschrijven wat het beroep is en wat je dan moet weten en kunnen.

Praktische informatie

Titel: Te gekke beroepen die echt bestaan
Auteur: Natalie Labarre
Illustrator:
Uitgever: Gottmer, klik hier voor meer informatie
Prijs: € 14,99

Het boek ‘Te gekke beroepen die echt bestaan‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Gottmer. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.

Deze recensie is geschreven door gastblogger Balou. Wil je meer recensies van haar hand lezen? Ga dan snel naar deze pagina