Superjuffie in Australië
Fictieboeken, Recensies

Superjuffie in Australië

Superjuffie in Australië

Juf Josje wrijft in haar ogen. Ze moet van héél ver komen, maar nu weet ze het weer. Ze is letterlijk van heel ver gekomen! Ze zijn er, in hun houten huisje op een Australisch vakantiepark.
– Uit: ‘Superjuffie in Australië

Juf Josje en Hakim hebben gespaard voor een reis naar Australië. En nu is het zover! Ze gaan een week hepen in een koalaopvang en daarna nog twee weken genieten van de rust en de natuur. Zónder kinderen, want die kunnen deze keer natuurlijk niet mee.

De koalaopvang waar juf Josje en Hakim werken zit heel vol en er zijn zorgen. De bosbranden laaien steeds weer op en de koala’s blijven maar komen. Al het geld gaat op aan een heel dure zalf om hun brandwonden sneller te laten genezen en de opvang moet misschien zelfs sluiten. Ze was het echt niet van plan – echt niet! – maar Superjuffie raakt toch verzeild in een gevaarlijk avontuur. En de kinderen zijn er toch bij, ook al zitten ze veertienduizendzevenhonderddrieënnegentig kilometer verderop…

Wat vind ik van dit boek?

Hoera, er is weer een nieuw Superjuffie-boek om te lezen! Na het verschijnen van het eerste deel in 2012, zijn we inmiddels negen jaar verder en met ‘Superjuffie in Australië‘ is het negende deel in de serie geboren. Lees snel voor mijn mening over dit boek.

Wat erg fijn is, is dat elk nieuw deel begint met een hoofdstuk waarin juf Josje zich voorstelt. Als lezer leer je haar direct goed kennen. Een groot voordeel hiervan is, is dat je de boeken uit de serie ook los van elkaar kunt lezen en dus niet alle acht de vorige delen gelezen moet hebben voor je aan dit boek begint.

Lees ook mijn recensie van het achtste deel in de Superjuffie-serie: Superjuffie en het apencircus.

Superjuffie in Australië‘ onderscheidt zich van de vorige delen doordat er in dit deel ook leerzame informatie verwerkt zit. De leerlingen van juf Josje hebben voor haar en Hakim een boek gemaakt met allemaal informatie over de dieren die in Australië voorkomen. Steeds wanneer je in een hoofdstuk iets leest over een dier dat voorkomt in Australië, volgt er daarna een hoofdstuk uit het handgeschreven boek van de leerlingen. Hier staan een hoop leerzame feitjes in en een mooie illustratie van het dier.

Het verhaal heeft Janneke Schotveld weer vlot en vol humor geschreven. Daarnaast schrijft zij beeldend, samen met de illustraties van Annet Schaap waan je je in Australië en lijkt het alsof je zelf middenin de bosbranden en koalaopvang staat.

Superjuffie in Australië‘ is geschikt als voorleesboek voor kinderen vanaf ongeveer acht jaar en als zelfleesboek ook voor kinderen vanaf deze leeftijd.

Praktische informatie

Titel: Superjuffie in Australië
Auteur: Janneke Schotveld
Illustrator: Annet Schaap
Uitgever: Van Holkema & Warendorf, De leukste kinderboeken, klik hier voor meer informatie
Prijs: € 14,99

Het boek ‘Superjuffie‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Van Holkema & Warendorf, onderdeel van uitgeverij Unieboek | Het Spectrum bv, waarvoor dank. Dit heeft deze recensie op geen enkele wijze beïnvloed.