Gastblogger Britt, Recensies

Striker Force 7

Striker Force 7

‘Welkom Cristiano. Ik ben commandant Lin. Leider van Striker Force.’ ‘Wat gebeurde er nu?’ ‘We werden aangevallen. Omdat het onze taak is om de wereld te beschermen hebben we elk supergevaar dat we zijn tegengekomen hier op  onze basis opgesloten. Maar vorige week is een geheime groep genaamd Rode Kaart ons gebouw binnengedrongen en heeft alle schurken bevrijd uit de gevangenis. En nu lopen ze los en zijn ze wie weet wat van plan.’
– Uit: ‘Striker Force 7’

‘Striker Force 7’ is een stripboek waarin voetballer Cristiano Ronaldo een echte superheld is. In het boek sluit Cristiano zich aan bij topgeheim agentschap Striker Force. Dit geheime genootschap van superhelden beschermt de wereld tegen monsters, criminelen, aliens, intergalactische dreigingen en op z’n tijd een kwade genius die de wereld wil veroveren. 

Wat vind ik van dit boek?

‘Striker Force 7’ is een modern stripboek geschreven door de wereldberoemde voetballer Christiano Ronaldo. Alleen dat zal de jonge voetbalfans al aanspreken. Het is eigenlijk je klassieke ‘goed tegen kwaad’ stripverhaal. De gebeurtenissen in het boek volgen elkaar snel op, waardoor er geen enkel saai moment ontstaat. Ook worden er regelmatig grapjes gemaakt en zijn de illustraties een feestje om naar te kijken. Ik denk dat dit boek alleen al door zijn uiterlijk en het voetbalthema regelmatig van de plank van de gemiddelde (school)bieb gepakt zal worden.

De verhaallijn vind ik, zoals je vaker ziet in comics, niet zo sterk. Op sommige momenten volgen de gebeurtenissen elkaar zo snel op, dat het lastig was om het verhaal te volgen. Daarnaast bevat het verhaal redelijk wat Engelse termen en lange zinnen. Hierdoor vind ik het boek minder geschikt voor kinderen die moeite hebben met lezen. Het einde van het boek is erg spannend, omdat je nog niet de ontknoping van het verhaal leest. Daarvoor zal je verder moeten lezen in deel 2: ‘De strijd tegen Rode Kaart’ en deel 3: ‘De grote finale’.  Wel vind je achter in het boek nog een bonusverhaal, dat los staat van de verhaallijn. 

Ondanks dat ‘Striker Force 7’ niet echt mijn type boek is, kan ik me voorstellen dat de gemiddelde jonge voetbalfan dit stripboek helemaal geweldig zal vinden! Striker Force 7 vind ik geschikt als zelfleesboek voor kinderen vanaf acht jaar.

Praktische informatie

Titel: Striker Force 7
Auteur: Cristiano Ronaldo & Sharad Devarajan
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Prijs: € 9,99

Het boek ‘Striker Force 7’ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Van Holkema & Warendorf, onderdeel van Unieboek | Het Spectrum bv, waarvoor dank. Dit heeft deze recensie op geen enkele wijze beïnvloed.

Hoi, wat leuk dat je een reactie achter wilt laten onder deze recensie!