Fictieboeken, Recensies

Stinkhond – Vrolijk Kerstfeest

Stinkhond Vrolijk kerstfeest!

Voor één keer heeft de brave hond gelijk. De Kersthond is in hun vuilnisbak neergedaald. Plattekat krijgt een gloednieuwe fietspomp om zich weer op te blazen en Stinkhond krijgt de vlooienband waar hij van droomde. Nu moeten ze alleen nog een lege fles ontkurken om behoorlijk kerst te vieren.
– Uit: ‘Stinkhond Vrolijk kerstfeest!’

Het is kerstavond.
Stinkhond is blij.
De kersthond zal cadeautjes in de vuilnisbak gooien!
Maar Plattekat wil daar niet op wachten.
Samen met Stinkhond gaat hij op zoek naar een huis.
Een huis waar ze welkom zijn om kerst te vieren.

Wist je dat je zelfs een deel van het boek in kunt kijken?!

Wat vind ik van dit boek?

Hoewel ik vroeger geen fan was van honden, heb ik Stinkhond na het lezen van dit boek in mijn hart gesloten. Stinkhond staat altijd voor zijn vriendje Plattekat klaar en houdt er van om anderen op te beuren. Daarnaast ziet Stinkhond overal het positieve van in. Zelfs als iemand onaardig tegen hem doet, weet hij dit nog positief op te vatten.

‘Stinkhond Vrolijk kerstfeest!’ is een boek dat heel prettig leest. Zeker voor jonge kinderen is dit een geschikt boek. De letters zijn wat groter dan in het gemiddelde leesboek en er zitten een hoop leuke illustraties in dit boek. De illustraties zijn ondergeschikt aan het verhaal en zijn aantrekkelijk om naar te kijken. Daarnaast is er een fijne afwisseling tussen paginagrote illustraties en illustraties die tussen de tekst in staan en dus wat kleiner zijn.

Ik vind ‘Stinkhond Vrolijk kerstfeest’ zowel geschikt als voorleesboek en als boek om zelfstandig te lezen. Voor het zelfstandig lezen is het boek geschikt voor kinderen vanaf ongeveer zeven jaar. Wanneer je het boek voorleest, zou je dit boek al aan jongere kinderen aan kunnen bieden.

Wil je meer boeken lezen om in de kerststemming te komen? Kijk dan ook eens naar deze titels.

Praktische informatie

Titel: Stinkhond Vrolijk kerstfeest!
Auteur: Colas Gutman (vertaald door Sylvia Vanden Heede)
Illustrator: Marc Boutavant
Uitgever: Lannoo
Prijs: € 9,99

Het boek ‘Stinkhond Vrolijk kerstfeest!’ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Lannoo, waarvoor dank. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.