Fictieboeken, Gastblogger Jo, Leren lezen, Recensies

Stink AVI’s

Stink AVI's

Prins Poep loopt langs de tafels. 
De mensen drommen om hem heen. 
Prins Poep kijkt zijn ogen uit. 
Er zijn heel veel keutels!
Bruin en geel

– Uit: ‘Stink AVI’s – Een heel vies boek om zelf te lezen

pas op: dit boek is vies! het staat vol met kak en poep, met snot en slijm, en met heel erg vieze scheten… hee, wat doe je nou? pak jij dit boek op?! bah, viespeuk! 

Een boek vol grappige, vieze verhalen! Over een aardige reus met buikpijn, die op het punt staat met zijn scheet een hele stad weg te blazen; een uitvinder die zichzelf per ongeluk in een berg snot heeft veranderd en over een jongen die op een dag een stinkende trol in zijn bed vindt. En nog veel meer! Bij elk verhaal vind je bovendien een grappig weetje of een leuke doe-tip. 

Stink AVI’s – Een heel vies boek om zelf te lezen‘ is een boek geschikt voor kinderen die leren lezen. Ben je op zoek naar meer boeken voor deze kinderen? Neem dan eens een kijkje op deze pagina.

Wat vind ik van dit boek?

Wat een top zelf-leesboek is ‘Stink AVI’s‘! Er zijn heel wat ruzies geweest over wie aan de beurt was om dit boek te lezen. In het boek loopt het leesniveau op van AVI midden groep 3 tot en met eind groep 4, waardoor alle lezers hier in huis aan hun trekken kwamen. De oudste van acht jaar die dit niveau eigenlijk inmiddels ontgroeid is heeft volop genoten van ‘Stink AVI’s‘.  

Auteur Jette Schröder heeft het boek afwisselend geschreven met verhaaltjes, moppen en testjes die goed aansloegen. Davy kwam bij het lezen enthousiast naar mij toe en zei: “Mam, twee onderbroeken liggen in de wasmand. Zegt de ene tegen de andere: Ben je op vakantie geweest? Je bent zo lekker bruin!” Deze mop hoor ik nog steeds regelmatig voorbij komen met een schaterbui daarna. 

In het boek staan mooie, vieze illustraties vooral van drollen waarom hard gelachen is in dit huis. Ook heeft de schrijfster een bladzijde toegevoegd met leuke tips voor een vieze boekbespreking.

Kortom: een echte aanrader dit boek om bij te dragen aan het leesplezier. Zeker ook voor moeilijker te motiveren lezers die wel voor een beetje viezigheid te porren zijn.

Praktische informatie

Titel: Stink AVI’s – Een heel vies boek om zelf te lezen
Auteur: Jette Schröder
Illustrator: Heleen Brulot
Uitgever: Ploegsma, klik hier voor meer informatie
Prijs: € 16,99

Het boek ‘Stink AVI’s‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Ploegsma, waarvoor dank. Dit heeft deze recensie op geen enkele wijze beïnvloed.

Deze recensie is geschreven door gastblogger Jo. Ben je benieuwd naar meer recensies van haar hand? Neem dan een kijkje op deze pagina.