Doe- en zoekboeken, Recensies

Speurhond Holmes en de verdwenen diamant

Speurhond Holmes en de verdwenen diamant

Daar is het museum waar de diefstal plaatsvond! Er zijn nog enkele bezoekers die zich van geen kwaad bewust zijn, maar we kunnen al op het eerste gezicht zeggen dat ze niets met de zaak te maken hebben.
– Uit: ‘Speurhond Holmes en de verdwenen diamant

Wie heeft de kostbare Egyptische diamant uit het museum gestolen? De slimme detective speurhond Holmes heeft 9 verdachten in het vizier, maar hij heeft jouw hulp en het speciale rode vergrootglas nodig! Neem het magische vergrootglas uit de kaft en speur naar geheime aanwijzingen die met speciale inkt verborgen zijn in de bladzijden van dit boek! Alleen jij kan de tips en details zien die in elke prent verstopt zitten. Spoor de dader op en ontrafel het mysterie! 

Wat vind ik van dit boek?

Speurhond Holmes en de verdwenen diamant‘ is een interactief zoekboek voor lezers vanaf zeven jaar. In dit boek heeft de lezer de opdracht de dader van de diefstal op te sporen. Hoe verder je in het boek komt, hoe meer aanwijzingen je vindt om de opdracht succesvol af te ronden. Dit boek is een perfect voorbeeld om kinderen aan het lezen te krijgen. Want terwijl de lezer met het speciale rode vergrootglas de pagina’s afspeurt, moet hij ook de aanwijzingen lezen om de informatie zo compleet mogelijk te krijgen. Maar dit boek kun je ook gebruiken voor kinderen die nog niet zelf kunnen lezen. Zij kunnen samen met hun broer, zus, (groot)ouders of wie dan ook dit boek lezen en samen het mysterie oplossen.

Het boek heeft een prettige vormgeving. Er is gekozen voor stevige kartonnen bladzijdes. Hierdoor is het boek geschikt om er steeds maar weer bij te pakken, door te bladeren en te lezen.

Ben je op zoek naar meer doe- en zoekboeken? Neem dan zeker eens een kijkje op deze pagina!

Praktische informatie

Titel: Speurhond Holmes en de verdwenen diamant
Auteur en illustrator: Agnese Baruzzi
Uitgever: Standaard Uitgeverij / Davidsfonds Infodok, klik hier voor meer informatie
Prijs: € 15,99

Het boek ‘Speurhond Holmes en de verdwenen diamant‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Davidsfonds Infodok, waarvoor dank. Dit heeft deze recensie op geen enkele wijze beïnvloed.

Hoi, wat leuk dat je een reactie achter wilt laten onder deze recensie!