Fictieboeken, Gastblogger Balou, Recensies

Smile

Smile

‘Wanneer krijg je je beugel, Riana?’
‘Vrijdag.’
‘En wanneer krijg je je gaatjes?’
‘‘n Weekje later denk ik.’
‘Cool, dus dan zie je er straks weer normaal uit?’

– Uit: ‘Smile

Vriendinnen, jongens en beugelproblemen…

Riana wil niks liever dan erbij horen op school. Maar als ze op een avond struikelt en op de stoep smakt, breken haar voortanden af. Wat volgt is een hele reeks tandartsbezoeken en gênante beugels – soms zelfs met neptanden eraan… Wat zouden Riana’s vriendinnen wel niet denken? En zien leuke jongens haar ooit nog staan?

Wat vind ik van dit boek?

Smile‘ is een boek dat ik zelf niet snel had gekozen om te lezen. Persoonlijk vind ik stripboeken namelijk niet zo leuk om te lezen. Toen ik begon met het lezen van dit boek was ik echter erg snel om: dit boek las ik in één ademteug uit. Dit boek vertelt het verhaal over het leven van een pubermeisje. Het is een herkenbaar verhaal over angst, populariteit, tanden en beugels. Een echt meisjesboek voor groep 7 en 8. Raina Telgemeier schrijft over haar eigen leven. Het boek is goed vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands. Kortom een fijn boek om te lezen.

Ga ‘Smile‘ snel lezen, het is een mooi boek! Heel veel leesplezier!

Praktische informatie

Titel: Smile
Auteur: Raina Telgemeier
Illustrator:
Uitgever: Condor, onderdeel van WPG Media, klik hier voor meer informatie
Prijs: € 15,99

Het boek ‘Smile‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Condor, waarvoor dank. Dit heeft deze recensie op geen enkele wijze beïnvloed.

Deze recensie is geschreven door gastblogger Balou. Wil je meer recensies van haar hand lezen? Ga dan snel naar deze pagina

Hoi, wat leuk dat je een reactie achter wilt laten onder deze recensie!