SinterklaasBloghop 2020 Sinterklaasliedjes
Prentenboeken, Recensies

WINACTIE GESLOTEN – Maak kans op ‘Sinterklaasliedjes’ van Mark Janssen

Sinterklaas Bloghop 2020

Hoi en welkom op mijn website! Samen met verschillende bloggers doe ik mee aan een Sinterklaas Bloghop. Deze booghop is georganiseerd door Amanda Gout van kiddowz.net en Esmée Branbergen van website4mama.nl. In totaal doen er 39 bloggers mee aan deze bloghop en op elke pagina kun je iets winnen! Elke pagina zal je doorsturen naar de volgende blog. Volg je het hele rondje en doe je mee met de witactie, maak je dus heel vaak kans op een prijs! Op mijn pagina maak je kans op een exemplaar van ‘Sinterklaasliedjes’ van Mark Janssen.

De kans is groot dat je via Mama kletst hierheen gehopt bent. Dit is de website van Joyce waar zij haar lezers inspireert op het gebied van budget, lifestyle, mama & kind, spelen en vrije tijd.

Als je deze blog op mijn website hebt bekeken, wil ik je graag doorverwijzen naar Puntsgewijs.eu. Deze website is van Marieke waarop zij reviews van producten, recensies van boeken en tips over dagjes uit en kindvriendelijke restaurants deelt.

Wie ben ik?

Ik ben Beau Zee-Maton, op mijn website en social media beter bekend als ‘Juf Beau’. Bij mij kun je terecht voor recensies van kinderboeken. Hierbij kun je denken aan kartonboeken, prentenboeken, boeken voor beginnende lezers, boeken voor gevorderde lezers, gedichtenbundels voor kinderen én informatieboeken. Daarnaast deel ik ook andere dingen die gerelateerd zijn aan het lezen, bijvoorbeeld inspiratie voor de Kinderboekenweek en de Nationale Voorleesdagen en mijn mening over leesonderwijs. Naast dat ik mij bezig houdt met boeken lezen en recenseren, mag ik mij sinds augustus dit jaar moeder noemen van mijn prachtige dochter Lauren én start ik in januari weer met werken na mijn zwangerschapsverlof. Ik werk op een gezellige basisschool in de Rotterdamse wijk Zevenkamp, daar sta ik vier dagen voor de klas en ben ik de taal- en leescoördinator.

De winactie op Jufbeau.com

Sinterklaasliedjes

Wie komt er alle jaren,
daar weer uit Spanje varen?
Over de grote, grote zee?
Sint Nicolaas, hoezee!

– uit: ‘Sinterklaasliedjes’

‘Sinterklaasliedjes’ is het nieuwste boek van Mark Janssen en dit boek gaat, de titel zegt het al, over Sinterklaasliedjes. Dit is een perfect prentenboek om in de Sinterklaasstemming te komen. Op elke dubbele pagina staat er een Sinterklaaslied centraal met daarbij prachtig getekende prenten van Mark. In elke prent zie je zeven kinderen, verkleed als Sinterklaas of Piet op weg naar de échte Sinterklaas, maar op elke prent gebeurd er een ongeluk. Kunnen de kinderen alle ongelukjes vinden?

Dit prentenboek is voor jong en oud een genot om naar te kijken en je krijgt er een instant-Sinterklaasgevoel van. Een leuke extra is de afspeellijst op Spotify, hier staan alle liedjes uit dit boek! Ik weet in elk geval welke afspeellijst hier de komende tijd overuren gaat draaien.

Praktische informatie over het boek

Titel: Sinterklaasliedjes
Auteur & illustrator: Mark Janssen
Uitgeverij: Lemniscaat
Prijs: € 14,95

Winactie ‘Sinterklaasliedjes’

Wil jij kans maken op een exemplaar van dit schitterende prentenboek? Lees dan hieronder wat je moet doen.

Laat onder deze blogpost een reactie achter om te laten weten dat jij mee doet met de winactie. Vertel in deze reactie wat jouw favoriete Sinterklaasliedje is én voor wie jij dit boek graag wilt winnen.

Je kunt aan deze winactie meedoen tot 21 november 23:59 uur en op 22 november zal ik de winnaar bekend maken. De winnaar krijgt hierover ook een mailbericht. Let er dus op dat je ook je mailadres invult, anders kan ik geen contact met je opnemen.

De winnaar van deze winactie is Nele geworden! Van harte gefeliciteerd!
Iedereen bedankt voor het meedoen!

SinterklaasBloghop 2020 Sinterklaasliedjes
Dank aan Cassandra van Momabition.nl voor het maken en delen van de header!

81 gedachten over “WINACTIE GESLOTEN – Maak kans op ‘Sinterklaasliedjes’ van Mark Janssen”

 1. Het favoriete sinterklaasliedje van mijn dochter Julia is: Sinterklaasje bonne bonne bonne

  voor haar doe ik ook graag mee

 2. Mijn favoriete sinterklaasliedje is Sinterklaas kapoentje! En ik doe mee voor mijn lieve suikerkids! Kan tante Gin weer wat voorlezen!

  1. Mijn dochter is gek op het sinterklaasfeest, zou dit graag voor haar willen winnen. Haar favoriete Sinterklaasliedje is “Piet ging uit fietsen”

 3. Zie ginds komt de stoomboot is mijn favoriete lied. Ik maak graag kans op dit boek voor mijn neefjes.

 4. Mijn favoriete Sinterklaasliedje blijft toch wel ‘zie de maan schijnt door de bomen’. Ik doe graag mee voor mijn groep 1-2. Vanaf maandag gaan we los in de klas met thema Sinterklaas. Dit boek zou goed van pas komen 🤗

 5. Wat leuk! De meeste boeken kunnen hier de deur uit vanwege roetveegpiet. Moderne Sinterklaasliedjes zijn dan ook meer dan welkom.

  1. Dat ziet er zo een leuk liedjesboek uit! Ik speel graag mee voor mijn zoontjes Sem en Finn. Het liedje dat hier vaak wordt gezongen is zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan…

 6. Leuk voor de kids in mijn klas en mijn dochtertje. Mijn favoriete liedje is Sinterklaas kapoentje.

 7. Boeken zijn altijd geweldig. Een boek met liedjes hebben wij nog niet. Het is dan ook erg leuk dat dit in de vorm van sinterklaas liedjes is. Zelf hou ik ervan als een boek uitdagend is en daarom vind ik dat van die ongelukjes geweldig gedaan. Mijn favoriete liedje is toch wel zie de maan schijnt door de bomen. Ik zou het boek graag willen winnen voor mijn dochter van vier.

 8. Hi juf Beau,
  Ik ben gek op de sinterklaas- en kersttijd en mag het dit jaar voor het eerst als juf van groep 3 meemaken. Het lievelingslied van mijn klas is: (Zwarte) piet ging uit fietsen. Maar meer liedjes en premtenboeken om deze sinttijd onvergetelijk te maken zijn natuurlijk meer dan welkom. 🙂

 9. Geweldig! Helemaal dan van zijn boeken en deze ken ik nog niet!!! Ik doe graag mee!

 10. Wat een leuke actie. Het boek lijkt me prachtig! Ik doe graag mee voor mijn kleutergroep. Wij zijn dol op liedjes zingen en ons favoriete liedje is Sinterklaas is jarig. Groetjes Maartje insta @jufjutenjul

 11. zie ginds komt de stoomboot
  wat een leuk kado voor onze jarige jon

  1. Een van de leukste dingen van juf zijn is dat je met de kinderen kan zingen. Ook als je als juf niet de beste zangkwaliteiten hebt (dit is nog zacht uitgedrukt ;)), is de kans groot dat de kinderen vinden dat je mooi kunt zingen.
   Want hoewel ik niet mooi kan zingen, heb ik er wel heel veel plezier in. Het allerleukste is om sinterklaasliedjes te zingen, het zingen is deel van de magische tijd van het jaar – ook in de klas.
   Ik zou daarom heel blij worden van deze prijs!

   1. Oeps, zie dat ik een reactie op iemand heb geplaatst, maar wilde zelf graag ook meedoen. Wil je deze verwijderen? Dan plaats ik dit bericht nog een keer.
    Nu goed 😉

 12. Ik doe graag mee voor Mn dochter. Die zingt de hele dag al dag sinterklaasfeest..L dus dat zal haar favoriet wel zijn😉

 13. Vroeger vond ik ‘Sinterklaas kapoentje’ altijd het leukste liedje, lekker vrolijk. Mijn kids vonden dat ook, maar dan meer omdat hij lekker kort was en ze hoopten om sneller klaar te zijn met zingen bij de schoen. 😂 Heel graag maak ik kans op dit mooie boek met die geweldige illustraties voor mijn oudste dochter die net aan haar pabo is begonnen en elke week (en met het Sinterklaasfeest een hele week) een dag stage loopt op de basisschool. Daar kan ze het boek mooi gebruiken om de feestvreugde nog meer te verhogen en te genieten met al die kleintjes 😉

 14. Hier wordt gedanst en meegezongen op de “welkomsdans” van de club van Sinterklaas.
  Zingen en lezen zijn hier sowieso favoriet dus dit boek willen we graag winnen!!

 15. Prachtig boek voor mijn zoontje, zie ginds komt de stoomboot zingen we graag

 16. Jaaa! Wat een leuke actie!
  Ik zou ‘m graag winnen voor mijn leuke neefje! Breng als juf graag mijn liefde voor boeken op hem over. En voor muziek 🙂 Als ik dan moet kiezen ga ik voor: Zie de maan schijnt door de bomen 🙂

 17. Sinterklaas kapoentje,
  gooi wat in mijn schoentje,
  gooi wat in mijn laatsje,
  dank je sinterklaasje

  Deze klassieker blijf ik de mooiste vinden!
  Ik doe graag mee voor mijn jongste zoontje.

 18. Ik vind het liedje Zie de maan schijnt door de bomen erg leuk. Verder zou ik dit boek graag winnen voor onze tweeling Lucas en Eva die 5 december jarig zijn 😀

 19. Wow lijkt me een geweldig boek voor onze dochters. Onze jongste dochter is 3 en maakte van sinterklaas kapoentje een heel eigen versie 🙂 met dit boek kunnen we haar alle liedjes leren 🙂 grote zus Noor zingt
  dan graag mee. Zelf vind ik piet ging uit fietsen erg leuk

 20. Hier ga ik mijn dochter blij mee maken. Hoor wie klopt daar is de favoriet.

 21. Ik zou dit boek heel graag willen winnen voor de kinderen uit mijn klas. Ik heb veel mooie boeken over Sint en Piet, maar helaas mogen er van onze stichting geen donkere pieten meer in voor komen, daar gaat dus bijna de hele collectie. Met dit boek kunnen ze weer goed lezen en genieten van piet-proof boeken ;). Ons favoriete sinterklaasliedjes is Sinterklaas kapoentje, want die kan de juf na één gitaarles met ons spelen :D.

 22. Zie de maan schijnt door de bomen is mijn favoriet, maar mijn kinderen gaan voor kort en krachtige liedjes. Voor hun doe ik graag mee. Succes en veel plezier met de bloghop en winactie

 23. Ik doe graag mee voor mijn oppaskindje. Mijn favoriete Sinterklaasliedje ga ik veel met haar zingen. Dat is ‘Hoor wie klopt daar kinderen!’ Mijn opa zong dit vaak voor mij. Ik heb hele fijne herinneringen aan hem en Sinterklaas vieren samen met hem.

 24. Wat leuk! Hier worden Sinterklaasliedjes tot juni gezongen en vanaf oktober beginnen we weer.

 25. Super leuk! Mijn zoontje Jelte zingt zelf nog niet, maar er komt een grote lach om zijn mond bij zie ginds komt de stoomboot 🥰

 26. Leuke bloghop!
  Als mede juf ben ik nieuwsgierig geworden naar dit boek. Ik zou het goed kunnen gebruiken op school en maak dus graag kans.

 27. Favoriete liedje hier bij mijn jongste dochter thuis zijn toch de liedjes van Party Piet Pablo dan in het bijzonder ‘Pietenliefde’. En die van mij blijft toch gewoon ‘Zie ginds komt de stoomboot’ 🙂

 28. Ha collega blogger en juf! Super leuke winactie. Een van mijn teamleden heeft dit boek gereviewd voor mijn blog en ik was best jaloers haha. Dus ik waag gewoon bij jou een kansje voor mijn eigen exemplaar. Ideaal voor thuis en in de klas!
  Zie de maan schijnt door de bomen!!

 29. Mijn favoriet is toch wel een van de klassiekers. Piet ging uit fietsen. Vorig jaar hadden mijn dochters heel veel lol met “pepernoten stoomboot cadeautjes sinterklaas”.
  Op school moeten er veel boeken weg, ik zou hen graag dit mooie boek geven. Je blijft toch biebmama, ook al mag ik door corona de school niet meer in.

 30. Oh wat een super leuk boek! Mijn dochters favoriete liedje blijft zwarte Piet ging uit fietsen voor haar zou ik dit boek dan ook graag winnen!

 31. Ik zou dit boek heel graag willen winnen voor groep 3. Ze zijn nu al een week super zenuwachtig en ze houden van zingen. Het favoriete lied is ‘hop, hop, hop, paardje in galop’
  Elk boek met illustraties van Mark Janssen is een kust voor het oog!

 32. ‘O kom er eens kijken’ is mijn favorite. Het roept vooral mooie herinneringen op naar vroeger. Het boek zou ik super graag willen winnen. Ik zou het gebruiken bij mijn eigen kleutertjes thuis en in de cluster 3 school waar ik werk als juf.
  De tekeningen van Mark zijn fantastisch, dus eigenlijk ook een beetje voor mezelf.

 33. Ik doe graag mee. Wij zijn gek op Sinterklaas, heerlijk veel pakjes met gedichten. Blijft geweldig. Leukste liedje blijft Zwarte Piet die ging fietsen

 34. Wat een leuk Sinterklaasliedjes boek. Wij hebben er al twee verschillende in huis en deze worden zeker nu regelmatig gepakt om samen te gaan zingen. Ik doe dan ook niet mee met de winactie. Ik hopte gewoon even langs. Succes met deze leuke bloghop

 35. Onze kleine man zit op de wip wat betreft het “geloven” dus we genieten nog maar dubbel van waarschijnlijk dit laatste jaar….. en zingen voor de voordeur vol enthousiasme mee met “Sinterklaas Kapoentje”. Het prentenboek zou ik cadeau geven aan mijn nichtje die hoogzwanger is en hopelijk aankomende jaren volop kan gaan genieten van het (wat mij betreft) mooiste kinderfeest van het jaar.

 36. Het favotiete liedje van mijn zoon is ‘Zie ginds komt de stoomboot’. Hij kan de woorden nog niet maar maakt er zijn eigen liedje van.
  Het zou heel gaaf zijn om bij de prachtige prenten van dit boek meer liedjes te leren.

 37. Wij hebben nog geen Sinterklaasboeken in huis en met mijn twee kleine boekenwurmen in huis lijkt me dit wel een musthave in onze boekenkast.
  Mijn lievelingslied in deze periode is de zwarte pietendans.

 38. Mijn favoriete Sint-liedje is Zie ginds komt de stoomboot. Ik zou het boek graag hebben voor mijn groep 3/4.

 39. Ohh heel leuk! Vooral voor mijn jongste van 2, hij is dol op zingen én sint! Hij heeft sinterklaas kapoentje geleerd en zingt het nu de hele dag door! 🎶

 40. Wat een leuke actie. Mijn kleinzoons vinden (pakjes) piet ging uit fietsen…. het allerleukste om te zingen. Met een harde handklap bij het woordje klapte 🤣.
  Ik zou dit boek graag willen winnen om aan hen voor te lezen. En natuurlijk ook aan mijn voorleeskindjes via de Voorleesexpress.

 41. Eigenlijk ken ik alleen maar sinterklaasliedjes van vroeger. Dit boek zou ik kunnen gebruiken om mijn dochter wat modernere liedjes te leren.

 42. Een van de leukste dingen van juf zijn is dat je met de kinderen kan zingen. Ook als je als juf niet de beste zangkwaliteiten hebt (dit is nog zacht uitgedrukt ;)), is de kans groot dat de kinderen vinden dat je mooi kunt zingen.
  Want hoewel ik niet mooi kan zingen, heb ik er wel heel veel plezier in. Het allerleukste is om sinterklaasliedjes te zingen, het zingen is deel van de magische tijd van het jaar – ook in de klas.
  Ik zou daarom heel blij worden van deze prijs!

 43. Leuk weer die Sinterklaas bloghop, doe iedere keer graag mee.
  Kreeg gister een appje van mijn dochter waarop mijn kleinkinderen de schoen zetten en het liedje ‘Sinterklaas kapoentje ‘zongen.
  Ik denk dat ze wel toe zijn aan wat nieuwe liedjes.
  Mijn favoriete liedje was: Zie ginds komt de stoomboot. Jammer dat het dit jaar anders is gegaan met de inkomst van Sinterklaas. Maar ja, het is niet anders, maar wel sneu voor de kleintjes.
  Daarom doe ik graag mee voor dit Sinterklaasliedjesboek.
  Ik volg bloglovin en loot graag mee.

 44. Leuk! Onze dochter is gek op zingen, lezen en Sinterklaas.
  Ik denk dat ze dit boek heel erg leuk zou vinden.

 45. Dit Sinterklaasboek heb ik al in diverse facebookgroepen voorbij zien komen met enthousiaste reacties, ik doe mee voor mijn neefje en nichtje, mijn nichtje viert dit jaar voor het eerst bewust het sinterklaasfeest mee, het zou heel fijn zijn om dit boek aan haar voor te lezen, de mooie prenten te bekijken en uiteraard de liedjes voor de schoorsteen te zingen.

Reacties zijn gesloten.