Fictieboeken, Recensies

Siem en Struis en De Waanzinnige Schuimbom

Siem en Struis en De Waanzinnige Schuimbom

‘Dit is de komende week je belangrijkste bezit. Je draait deze deur altijd op slot en dan verstop je de sleutel. Ons laboratorium is de geheimste plek van de wereld en niemand mag daar ooit naar binnen. Dus niemand mag deze sleutel vinden. Verzin eens een moeilijke plek?’
‘Een oude sok,’ verzon Siem.

– Uit: ‘Siem en Struis en De Waanzinnige Schuimbom

Kakels mirakels! Siems vader en moeder maken kans op de Gouden Neus als beste parfumfabriekdirecteuren van het land!
Karel Meur van parfumfabriek Geur & Kleur kan dat niet uitstaan. Hij verzint een sluw plan om voorgoed af te rekenen met zijn concurrent.
Karel Meur stuurt de Wrongels met een list naar Australië en duikt zelf op als de vergeten kwarttante Carola, die in de tussentijd best op Siem wil passen. Gewapend met een bom trekt hij bij Siem in en gaat op zoek naar hun geheime laboratorium.
Siem vindt de nieuwe tante heus wel aardig, maar hij wordt gek van al haar vragen. Bovendien heeft hij zelf ook een geheim. Als Struis niet meer stinkt, mag hij bij hem thuis komen, hebben zijn vader en moeder beloofd. Om hen te verrassen maakt hij een echte struisvogelwasserette!
Opeens slaan de misverstanden toe en is Struis in groot gevaar…

Siem en Struis en De Waanzinnige Schuimbom‘ is het derde deel in de boekenserie over Siem. De delen zijn echter ook goed afzonderlijk van elkaar te lezen.

Wat vind ik van dit boek?

Auteur Tosca Menten ken je waarschijnlijk van de boekenreeks van Dummie de Mummie. Zij heeft echter nog veel meer boeken geschreven. De serie van Siem Subliem is hier een voorbeeld van.
Het werk van Tosca Menten kenmerkt zich door de vlotte, beeldende en humoristische schrijfstijl. Hierdoor is het boek geschikt voor een brede doelgroep. ‘Siem en Struis en De Waanzinnige Schuimbom‘ kan ingezet worden als voorleesboek maar ook als zelfleesboek. Naast humor heeft Tosca Menten ook spanning in het boek weten te brengen. Dit zorgt ervoor dat het boek maar moeilijk weg te leggen is en je hem in no-time uitgelezen hebt.

Benieuwd naar meer boeken van Tosca Menten? Bekijk dan dan ook eens ‘Pech Onderweg‘.

Praktische informatie

Titel: Siem en Struis en De Waanzinnige Schuimbom
Auteur: Tosca Menten
Illustrator: Katrien Holland
Uitgever: Van Goor
Prijs: € 15,00 (e-book € 9,00)

Het boek ‘Siem en Struis en De Waanzinnige Schuimbom‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Van Goor, onderdeel van uitgeverij Unieboek | Het Spectrum bv. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.