Gastblogger Balou, Prentenboeken, Recensies

Sam de Wasbeer

Sam de Wasbeer

Tel tot tien en nog een keer.
Was je handen heen en weer.
Totdat ze niet meer vies zijn.
Dat vinden wij heel fijn!
– Uit: ‘Sam de Wasbeer

Sam de Wasbeer leert alles over handen wassen!
Sam is jarig en krijgt van opa een zeeppompje. Hij gaat op avontuur om zijn vriendjes alles te leren over handen wassen. Van Freek de Kakkerlak tot Flo de Haan. Want wie weet er nou meer over wassen dan een wasbeer?

Wat vind ik van dit boek?

Het boek ‘Sam de Wasbeer‘ sluit zo goed aan bij wat er nu speelt in de belevingswereld van de kinderen. Het boek gaat over een wasbeer, genaamd Sam, die jarig is. Hij krijgt een cadeautje van zijn opa. Opa geeft hem een zeeppompje. Sam is hier erg blij mee en laat het zien aan al zijn vrienden en die mogen het zeeppompje ook gebruiken. Aan het einde van de dag is zijn cadeau op. Gelukkig heeft opa een bakfiets vol met zeeppompjes en is Sam weer blij. Samen zingen ze dan nog het liedje.

Het boek sluit goed aan bij de problematiek die op dit moment in de wereld heerst. De kinderen worden er op een leuke manier aan herinnerd om regelmatig de handen te wassen.

Kortom: ‘Sam de Wasbeer‘ is een leuk en leerzaam boek om snel voor te lezen in klas of thuis. Veel leesplezier!

Lesidee bij ‘Sam de Wasbeer’

Maak met de kinderen een eigen zeeppompje
Je kent ze wel: de doorzichtige zeeppompjes die te koop zijn bij verschillende drogisterijen. Laat de kinderen een leuke tekening maken passend bij het verhaal van Sam. Lamineer de tekeningen en stop deze in het doorzichtige zeeppompje. Zo hebben alle kinderen een eigen zeeppompje voor thuis.

Dit lesidee is geschikt voor de onderbouw van de basisschool.

Praktische informatie

Titel: Sam de Wasbeer
Auteur: Ingmar Larsen en Joyce Dekker
Illustrator: Agnes Loonstra
Uitgever: Rubinstein
Prijs: € 14,99

Het boek ‘Sam de Wasbeer‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Rubinstein, waarvoor dank. Dit heeft deze recensie op geen enkele wijze beïnvloed.