Non-fictie boeken, Recensies

Ruimterace

Ruimterace

Reizen naar de ruimte was eeuwenlang niet meer dan fantasie. Maar in de 20e eeuw kwamen er raketten, die mensen en voorwerpen naar de ruimte konden brengen. Toch werden de eerste raketten niet gebouwd om de ruimte te verkennen.
– uit: ‘Ruimterace

Amerika en Rusland waren jarenlang bezig met een ruimterace: welk land zou als eerste een mens naar de ruimte sturen? En wie zou als eerste een man op de maan krijgen? 
Lees alles over deze race, en wat er daarna gebeurde. Van de eerste raket tot de (Mars)missies van vandaag en morgen, in dit boek lees je het verhaal van onze reizen naar de sterren. 
Maar het boek biedt meer. Download de gratis app en scan de pagina’s. Laat gedetailleerde 3D-afbeeldingen van ruimtevaartuigen verschijnen. En verander de foto’s van het boek in bewegende video’s! Zo kun je onder andere echte beelden van NASA bekijken.

Ruimterace‘ sluit aan bij de Kinderboekenweek 2019 met als thema: Reis mee!. Voor meer informatie over de Kinderboekenweek 2019 neem je een kijkje op deze pagina.

Wat vind ik van dit boek?

Bij de ruimtevaart dacht ik vooral aan reizen naar de maan en de satellieten die om onze aarde heen circuleren. Dat de eerste raketten echter werden gebouwd om te gebruiken tijdens de Tweede Wereldoorlog, had ik nooit geweten. Door het lezen van ‘Ruimterace‘ kom je een hoop te weten over de raketten, mensen in de ruimte, de maan, de verschillende ruimtestations, de planeten en wordt er naar de toekomst gekeken. Eén boek dat alle facetten van de ruimtevaart omvat. Om het voor kinderen extra aantrekkelijk te maken is er een augmented reality-app bij dit boek ontwikkeld, waardoor het boek tot leven komt.

Ruimterace‘ is een informatieboek geschikt voor kinderen die op een goed niveau, zelfstandig kunnen lezen. Ik raad het boek aan voor kinderen vanaf een jaar of negen. Wat bij dit boek handig is, is dat het boek niet van voor naar achteren gelezen moet worden. De hoofdstukken kunnen prima door elkaar gelezen worden of je kan er voor kiezen alleen maar de hoofdstukken te lezen die je interesseren.

Praktische informatie

Titel: Ruimterace
Auteur: Ben Hubbard
Uitgever: Condor
Prijs: € 16,50

Het boek ‘Ruimterace‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Leopold. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.

Wil je meer boeken zien die aansluiten bij de Kinderboekenweek? Neem dan een kijkje op deze pagina.