Non-fictie boeken, Prentenboeken, Recensies

Rotterdam

Rotterdam

Het Centraal Station is de toegangspoort van Rotterdam. Op een wand draait een film over de haven. De metro was in 1968 de eerste metro van Nederland. Vanuit het station heb je door de glazen wand meteen uitzicht op de stad.
– Uit: ‘Rotterdam’

Laat je verrassen door Rotterdam: gevormd door de geschiedenis, modern en levendig… 
Pak een boot, rij, fiets of loop langs de fascinerende architectuur. Er is zoveel te zien en te doen! 
Voel de vibe van de GROTE stad! 

Wandel door Rotterdam en geniet van de highlights door de ogen van Georgien Overwater. De stad van beroemde Nederlanders als Desiderius Erasmus, de Dutch Windmill Bep van Klaveren, Willem van Hanegem, Loes Luca, Willem de Kooning en Lee Towers. Een stad met een dag- en een nachtburgemeester. Een stad waar keihard wordt gewerkt om dromen te verwezenlijken…

Wat vind ik van dit boek?

‘Rotterdam’ is geschreven en geïllustreerd door Georgien Overwater. Georgien houdt van Rotterdam, een stad van licht en lucht. Ze heeft er een jaar lang rondgelopen en geschetst om dit boek te kunnen maken.

Als juf in Rotterdam kon ik niet anders dan nieuwsgierig zijn naar het prentenboek over deze mooie, bijzondere stad. ‘Rotterdam’ is een prentenboek waarin zowel een verhaal wordt verteld als informatie gegeven wordt. Persoonlijk zou ik er dan ook voor kiezen om óf het verhaal te lezen en de prenten te bekijken óf de informatie te lezen en de prenten te bekijken.

Op elke pagina staan er een aantal belangrijke gebouwen afgebeeld. Bij de illustratie wordt geschreven om welk gebouw het gaat en onder aan de pagina staat dan de informatie. De informatie is in begrijpelijke taal geschreven en geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 7 jaar oud. De illustraties en het verhaal zou je al aan jongere kinderen voor kunnen lezen. Door ‘Rotterdam’ te lezen leer je in een korte tijd een hoop over de geschiedenis van Rotterdam. Dit boek zou op elke Rotterdamse basisschool aanwezig moeten zijn!

Praktische informatie

Titel: Rotterdam
Auteur en illustraties: Georgien Overwater
Uitgever: Leopold
Prijs: € 15,99

Het boek ‘Rotterdam’ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Leopold, waarvoor dank. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.