Fictieboeken, Gastblogger Balou, Recensies

Robotoorlog 3 – Ongelijke strijd

Robotoorlog 3 - Ongelijke strijd

‘Let op,’ zei Tilia. Ze stak het takje in haar mond en ging op haar rug in het zand liggen. Toen begin ze met haar armen en benen te bewegen, alsof ze aan het rugzwemmen was. Steeds dieper zakte ze weg in het zand, totdat ze verdwenen was. Alleen het takje stond rechtop in het zand. Denny en Arion volgden snel haar voorbeeld. Denny ging in het zachte zand liggen, kneep zijn ogen stijfdicht en maaide met zijn armen. Als in een moeras, zakte hij weg in de bodem. 
– Uit: ‘Robotoorlog 3 – Ongelijke strijd

Het gevaar van de robots neemt toe. Wie kan dit stoppen?

De wetenschapper Mytilus is ontvoerd. Denny, Tilia en Arion gaan naar hem op zoek. Ze belanden in een bloedhete, droge woestijn. Daar vecht Denny met gevaarlijke robothagedissen. Arion komt in een heuse robotfabriek en Tilia doorzoekt het gouden paleis. Zullen ze, naast Mytilus, ook hun ouders terugvinden? En is de strijd dan eindelijk voorbij? 

Wat vind ik van dit boek?

Toen ik de doos die juf Beau mij toegestuurd had openmaakte, dacht ik: ‘Oh bah, wat een rare titel, dit boek ga ik vast niet leuk vinden’. Persoonlijk hou ik niet van robots en meestal ook niet van boeken over een oorlog die niet heeft bestaan. 

Het tegendeel bewijst maar dat een kaft en titel van het boek niet altijd de inhoud van een boek visualiseren. ‘Robotoorlog 3 – Ongelijke strijd‘ is erg goed geschreven en het verhaal is erg spannend. Het is een boek dat je graag in één avond uitleest. Het is spannend van begin tot het eind. Dit is een echte aanrader om voor te lezen in groep 5/6 en kinderen van groep 6, 7 en 8 kunnen het ook goed zelf lezen. Ga hem snel lenen in de bibliotheek van je school/woonplaats of koop hem bij de plaatselijke boekhandel!

Robotoorlog 3 – Ongelijke strijd‘ is het derde deel in de boekenreeks ‘Robotoorlog. Na het lezen van dit deel ben ik ook erg benieuwd naar deel één en twee.

Lesidee voor de bovenbouw

Robotoorlog 3 – Ongelijke strijd‘ gaat over robots. Hoe leuk is het om de leerlingen hun eigen robot te laten ontwerpen? In dit lesidee laat je kinderen in kleine groepjes een eigen robot ontwerpen in verschillende stappen.

  1. Teken samen een schets van een robot.
  2. Ga opzoek naar materialen waar je de robot mee kan bouwen.
  3. Zoek in de techniekkast op school naar materialen die de robot kunnen laten bewegen.
  4. Maak een tentoonstelling met alle robots uit de klas.

Praktische informatie

Titel: Robotoorlog 3 – Ongelijke strijd
Auteur: Rian Visser
Uitgever: Books2Download
Prijs: € 13,45

Het boek ‘Robotoorlog 3 – Ongelijke strijd‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Books2Download, waarvoor dank. Dit heeft deze recensie op geen enkele wijze beïnvloed.

Deze recensie is geschreven door een van de vaste gastbloggers op jufbeau.com, Balou. Wil je meer recensies van Balou lezen? Kijk dan op deze pagina.