Non-fictie boeken, Recensies

Professor Kleinbrein – De ridders

Professor Kleinbrein - De ridders

Kruistochten, gigantische jarenlange oorlogen, plunderingen, wrede vechtpartijen… De middeleeuwen (circa 500-1500) waren ongelofelijk wild en heftig! Vind je het lastig om je daar iets bij voor te stellen? Denk dan even aan de ergste ruzie met je broer, zus of vriend(in).
– Uit: ‘Professor Kleinbrein – De ridders

Professor Kleinbrein vertelt je alles wat je wilt weten over de ridders: van de toernooien en steekspelen tot de jachtpartijen, van de grote veldslagen en oorlogen tot het dagelijks leven in een kasteel.
-> Wist je dat ridders al op hun zevende starten met hun opleiding?
-> Heb je al gehoord van Willem met de korte neus?
-> Weet je hoe roddelaars in de middeleeuwen werden gestraft?
-> Ken je een goedendag, een morgenster en een hellebaard?
-> Weet je waarom wenteltrappen in middeleeuwse kastelen meestal draaien in de richting van de klok?

Wat vind ik van dit boek?

De tijd van de ridders en kastelen, voor veel kinderen toch we de favoriete tijd in de geschiedenis. Wie wil er nou geen ridder worden en wonen op een kasteel?
In ‘Professor Kleinbrein – De Ridders‘ neemt auteur Sarah Devos je mee naar de tijd van de ridders en kastelen. In het boek worden alle onderdelen uit deze tijd op een leuke, leerzame manier besproken. Zo wordt er stilgestaan bij: hoe je ridder wordt, wapens en schilden, hoe het kasteel eruit ziet en wie er werken, hoe een dag op het kasteel eruit ziet, wat vrouwen en kinderen doen, en nog veel meer! Na het lezen van ‘Professor Kleinbrein – De ridders‘ kun je dit deel in de geschiedenislessen met gemak overslaan, want alles leer je in dit boek!

De tekst in dit boek wordt ondersteund door de illustraties van Heleen Brulot. De illustraties laten zien wat er in de tekst verteld wordt en zijn dus echt een mooie aanvulling. En laten we eerlijk wezen, welk kind houdt er nou niet van plaatjes in een leesboek?

Professor Kleinbrein – De ridders‘ past bij de Kinderboekenweek 2020 met als thema ‘En toen?’. Wil je meer weten over de Kinderboekenweek? Kijk dan op deze pagina.

Praktische informatie

Titel: Professor Kleinbrein – De ridders
Auteur: Sarah Devos
Illustrator: Heleen Brulot
Uitgever: Lannoo
Prijs: € 5,00

Het boek ‘Professor Kleinbrein – De ridders‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Lannoo, waarvoor dank. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.