Kartonboeken, Prentenboeken, Recensies

Wie rijdt?

Wie rijdt?

Poes, Olifant, Haas… allemaal hebben ze een autosleutel, maar wie rijdt er straks weg in de brandweerwagen, tractor of raceauto? Wie goed kijkt, kan het raden. Sla de bladzijde om en je ziet of je het goed hebt.

In ‘Wie rijdt?‘ wordt er steeds gezocht naar de juiste chauffeur bij de juiste auto. Steeds zie je vier verschillende dieren die naar een auto toe lopen, met de vraag: wie rijdt er in…? Als je goed naar de kleding van de dieren kijkt, kun je zien welk dier in welke auto rijdt. Het duurde bij mij even voor ik dit door had, maar ik ben benieuwd hoe snel kinderen dit door zullen hebben. Op de pagina daarna zie je het juiste dier in de auto wegrijden. Wat ik hier extra leuk aan vind, is dat er bij elke auto ook de juiste rook achter de uitlaat getekend is.

Het boek ‘Wie rijdt?’ is al eens als prentenboek uitgegeven geweest in 2007, maar nu is dit boek in een nieuw jasje gestoken: de tekst en de illustraties zijn herzien. Daarnaast is het boek geen prentenboek meer, maar is het nu een kartonboekje geworden. Een kartonboekje maakt het voor peuters en kleuters makkelijk om zelf in dit boek te bladeren en te ‘lezen’. Ik vind dat dit boek prettig vormgegeven is, er is precies genoeg te zien op de bladzijdes en er staan geen afleidende extra’s in. Het is een boek wat precies past bij de doelgroep.

Wie rijdt?‘ is geschreven door Leo Timmers. Leo Timmers is een bekend kinderboekenschrijver. Hij heeft onder andere ‘Een huis voor Harry‘ en ‘Ik ben de koning‘ geschreven.

Titel: Wie rijdt?
Auteur: Leo Timmers
Uitgever: Querido
Prijs: € 9,99

Het boek ‘Wie rijdt?‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Querido. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.