Prentenboeken, Recensies

SuperFinn en zijn cape

Finn zoekt overal. Waar is dat ding?
‘Mam, waar is mijn supercape?’ roept hij.
‘Die was supervies!’ roept mama terug.

SuperFinn en zijn cape

SuperFinn en zijn cape‘ gaat over de jongen Finn. Finn heeft een heel speciale cape. Met zijn supercape kan hij over een sloot springen, in bomen klimmen, zonder handen fietsen en vliegen tot aan de wolken. Zonder zijn supercape is hij gewoon Finn. Finn krijgt van zijn vader een nieuwe fiets. Met zijn supercape om gaat Finn hem gelijk uit proberen. Maar hoe harder en langer hij fietst. Hoe kleiner zijn supercape wordt. Hoe dát kan en hoe het Finn vergaat met een steeds kleiner wordende cape, lees je in het boek ‘SuperFinn en zijn cape‘.

SuperFinn en zijn cape‘ is het eerste prentenboek van Bianca Antonissen. Bianca Antonissen is een leerkracht in het basisonderwijs met een grote liefde voor kleuters. Bianca heeft dit boek geschreven omdat zij kinderen iets wilt leren over het hebben van de juiste mindset. Het belangrijkste thema in ‘SuperFinn en zijn cape‘ is het hebben van vertrouwen in jezelf. Door het verhaal wat in het boek verteld wordt, wordt het de lezers heel goed duidelijk wat het betekent als je vertrouwen in jezelf hebt en dat je daar verder geen speciale spullen voor nodig hebt.Na het voorlezen van dit prentenboek kun je in gesprek gaan met de kinderen. Hoe zouden zij zich voelen als ze een supercape hadden? Wat zouden ze dan kunnen doen wat ze nu niet kunnen?

Bij ‘SuperFinn en zijn cape‘ is ook een website ontwikkeld. Op deze website vind je allerlei handige informatie: over de auteur, over de illustrator, een kleurwedstrijd, informatie voor pers en je wordt doorverwezen naar het lespakket wat speciaal voor dit boek ontwikkeld is.

Titel: SuperFinn en zijn cape
Schrijver: Bianca Antonissen (bekend van jufbianca.nl)
Illustrator: Julie Mellan
Uitgever: Clavis
Prijs: € 14,95

SuperFinn en zijn cape‘ is één van de boeken die ik las voor de Boekenbingo 2019. Wil je meer weten over deze boekenbingo? Dat kan hier.