Prentenboeken, Recensies

Dunya, een hemels hondenleven

Dunya krijgt een nieuw huis en een nieuwe moeder. Eentje met twee benen en armen, grote blauwe ogen, een lange paardenstaart en een wipneusje.
Moon, zo heet haar mensenmoeder. Ze geeft haar eten, drinken en heel veel liefde. En ze geeft haar haar naam.
Dunya betekent ‘wereld’. En dat is geen toeval, want voor Moon is Dunya de wereld.
– Uit: ‘Dunya, een hemels hondenleven

Dunya, een hemels hondenleven

In ‘Dunya, een hemels hondenleven‘ vertelt Monique Westenberg het ontroerende levensverhaal van haar geliefde hond Dunya. Je leest hoe Dunya geadopteerd wordt, hoe Monique en Dunya veel avonturen beleven met zijn tweeën en hoe hun gezin steeds iets groter wordt.
Als Dunya oud wordt, is het tijd voor afscheid. Iedereen is verdrietig, maar het gezin zal Dunya nooit vergeten: Dunya zit voor altijd in hun hart.

Monique Westenberg ken je als de vrouw van zanger André Hazes. Samen hebben zij een zoon en zijn zij op televisie, zender SBS6, te zien in hun realitysoap: André Hazes – Ik haal alles uit het leven. In 2018 overleed Moniques hond Dunya. Over dit verlies gaat het boek ‘Dunya, een hemels hondenleven‘.

Zoals hierboven beschreven gaat ‘Dunya, een hemels hondenleven‘ over het verliezen van een geliefd huisdier. Ik vind dat dat verlies in dit prentenboek erg mooi is verteld. Het boek neemt je echt mee in het leven van een huisdier, Dunya in dit geval, die van puppy af aan in een gezin terechtkomt. Daar horen mooie dingen bij, maar helaas ook verdrietige dingen. Dit boek vind ik dan ook erg geschikt om te gebruiken wanneer je eigen huisdier komt te overlijden. Het zal veel kinderen helpen om hiermee om te leren gaan en het een plekje te leren geven.

Praktische informatie

Titel: Dunya, een hemels hondenleven
Auteur: Monique Westenberg
Uitgeverij: Moon
Prijs: € 16,99

Het boek ‘Dunya, een hemels hondenleven‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Moon. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.

Wil je meer boeken lezen over afscheid? Klik dan op deze link.
Wil je meer boeken lezen over dieren? Klik dan op deze link.