Prentenboeken, Recensies

Ploef

Ploef

Ploef droomt.
Hij droomt over konijnen.
Vroeger holde hij achter ze aan.
Nu droomt hij over ze.
– uit: ‘Ploef

Edward heeft een huisdier, een hond. Deze hond heet Ploef en over Ploef gaat dit verhaal. Ploef is al een oude hond. Hij heeft genoeg gerend, hij wilt alleen nog maar op bed liggen en dromen. Dromen over alles wat hij, samen met Edward, heeft gedaan.

Wat vind ik van dit boek?

Ploef‘ is een prentenboek wat gaat over het langzaam ouder worden van huisdieren. Ploef de hond is zelfs zo oud dat hij in het boek komt te overlijden. Dit wordt niet met zoveel woorden vertelt, maar valt wel uit het verhaal op te maken. Het prentenboek vertelt hoe het leven van een oude hond en zijn kinderbaasje gaat. Richting het eind van het boek merk je dat het verdrietig gaat worden. Er is iets met Edward en zijn ogen zijn nat. Ploef valt in een diepe slaap zonder dromen. Daarna lees je hoe het verder gaat met Edward. Het prentenboek kan kinderen helpen bij het verwerken van het, aanstaande, verlies van een huisdier. Het laat ze zien dat ze niet de enigen zijn en het laat ervaren welke gevoelens er in zo’n situatie naar boven komen.

Ik vind dit boek een aanrader om te gebruiken, zowel voor jonge als oudere kinderen. Ook zijn de illustraties en het verhaal goed en mooi getekend en geschreven.

Praktische informatie

Titel: Ploef
Auteur: Espen Dekko (vertaald door: Edward van de Vendel)
Illustrator: Mari Kanstad Johnsen
Uitgever: Tiptoe Print
Prijs: € 16,50

Het prentenboek ‘Ploef’ ontving ik, via NewBookCollective, als recensie-exemplaar van uitgeverij Tiptoe Print. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.

Wil je meer boeken lezen over het overlijden van een huisdier? Kijk dan ook eens naar ‘Dunya, een hemels hondenleven‘.

Hoi, wat leuk dat je een reactie achter wilt laten onder deze recensie!