Fictieboeken, Gastblogger Britt, Recensies

Pizazz vs de nieuwe klasgenoot

Pizazz vs de nieuwe klasgenoot

‘Hoewel we hadden gezworen op Jasmijns gelukspen om dit nieuwtje top secret te houden, lekte het op de EEN OF ANDERE MANIER toch uit. (Ed, het was zeker weten Ed- hij is het SLECHTST met geheimen.) Dus aan het eind van de dag wist iedereen dat er een nieuwe super zou komen.
– Uit: ‘Pizazz vs de nieuwe klasgenoot

Hallo. Mijn naam is Pizazz. En ik ben een superheld… Je denkt waarschijnlijk dat dat geweldig is. Maar het is zooooooooo stom.

Al helemaal nu er toevallig een nieuwe superheld op mijn school zit. Ze heet Jet en is ook nog eens supercool en superpopulair. Twee superhelden in dezelfde klas – dat moet toch kunnen, zou je denken? Eh, niet dus. Want Serena (niet mijn grootste fan) vindt dat Jet en ik een superstrijd moeten houden.

Geweldig. Ik bedoel, wat kan er nou helemaal misgaan?

Wat vind ik van dit boek?

‘Pizazz: vs de nieuwe klasgenoot’  is het tweede deel uit de serie. De serie gaat over Pizazz, een meisje van 9 jaar oud. Maar ze is niet zomaar een meisje: Pizazz is een echte superheld! Aan het begin van het verhaal stelt Pizazz je voor aan haar familie en vrienden. Zo kan je ook gerust starten aan dit tweede deel, zonder deel één gelezen te hebben. 

Wellicht was het je al opgevallen aan het begin van deze recensie: de schrijfster van dit boek speelt in het verhaal met hoofdletters, dikgedrukte letters en ook met plaatjes. ‘Pizazz: vs de nieuwe klasgenoot’  is een echte graphic novel. De letters zijn vrij groot, niet te veel tekst op een pagina en overal zijn er tekeningen te vinden. De afbeeldingen in het boek zijn in zwart-wit, in tegenstelling tot de kaft, waar de kleuren vanaf spatten. 

Wat dit verhaal vooral aantrekkelijk maakt is de flinke portie humor, met hier en daar wat spannende momenten. De schrijfstijl van Sophy Henn in ‘Pizazz: vs de nieuwe klasgenoot’  doet denken aan een aantal andere populaire boekenseries van deze tijd: De waanzinnige boomhut, Dagboek van een muts, Leven van een loser. Wat ik extra tof vindt aan deze serie, is dat deze graphic novel ook geschikt is voor de wat jongere lezer. 

Waarschijnlijk heb je het al door: Ik ben mega enthousiast over ‘Pizazz: vs de nieuwe klasgenoot’.  Wat een knaller van een boek is dit! Ik denk dat deze serie nog eens heel populair zou kunnen worden. Ik raad dit boek aan voor kinderen vanaf 7 jaar.

Praktische informatie

Titel: Pizazz vs de nieuwe klasgenoot
Auteur: Sophy Henn, vertaald door Marte Jongbloed
Illustrator: Suzanne Bakkum (omslag) & Crius groep (binnenwerk)
Uitgever: Luitingh-Sijthoff, klik hier voor meer informatie en een gratis leesfragment
Prijs: € 15,99

Het boek ‘Pizazz vs de nieuwe klasgenoot‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Luitingh-Sijthoff, waarvoor dank. Dit heeft deze recensie op geen enkele wijze beïnvloed.

Deze recensie is geschreven door gastblogger Britt. Wil je meer recensies van haar hand lezen? Ga dan naar deze pagina

Een gedachte over “Pizazz vs de nieuwe klasgenoot”

Reacties zijn gesloten.