Kartonboeken, Recensies

Pit

Pit

Als na een tijdje de vogels moeten poepen, zijn Pit en de andere zaadjes weer vrij.
– Uit: ‘Pit

Pit is een klein zaadje dat grote avonturen beleeft.
Ga je met hem mee op reis?

Wat vind ik van dit boek?

Pit‘ is een leerzaam kartonboek om de allerjongste kinderen te leren over de levenscyclus van planten. Dit klinkt als een best ingewikkeld onderwerp voor de jongste lezers, maar gelukkig wordt hier rekening mee gehouden in het boek. Het proces wordt namelijk in duidelijke taal uitgelegd, ook de illustraties dragen hier goed aan mee.

Erg origineel is de layout van het boek. De pit is namelijk uit elke bladzijde gesneden, alleen drie pagina’s in het boek zijn compleet. Het effect dat de pit midden in de appel zit komt daardoor goed tot zijn recht. Een mooie knipoog naar de cyclus die in het boek wordt uitgelegd is de appel die op de voorkant van het boek nog onaangetast is en aan de achterzijde is alleen het klokhuis nog over.

Naast dat dit boek de kinderen leert over de levenscyclus van planten komen er nog meer onderwerpen aan bod die de kennis van kinderen zal uitbreiden. Zo wordt er stilgestaan bij de eigenschappen van de natuur (de zee is zout, de bergen koud), maar ook de seizoenen en het weer staan centraal.

Mocht je voor je kleuter of peuter op zoek zijn naar een leerzaam kartonboek om cadeau te geven tijdens bijvoorbeeld de komende Kinderboekenweek, dan is ‘Pit‘ zeker een aanrader!

Praktische informatie

Titel: Pit
Auteur en illustrator: Maggie Li
Uitgever: Ploegsma, klik hier voor meer informatie
Prijs: € 10,99

Het boek ‘Pit‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Ploegsma, waarvoor dank. Dit heeft deze recensie op geen enkele wijze beïnvloed.