Recensies

Pech onderweg

Pech onderweg

(KBW 2019 – Kerntitel groep 5/6)

‘Floor! Je komt op televisie!’ Hij stapte uit de emmer en duwde opgewonden de krant onder mijn neus. ‘Over een maand sta je in de vlieg-naar-de-maan-finale voor kinderen! Je hoeft alleen maar een voorronde te winnen!
– uit: ‘Pech onderweg

Pech onderweg‘ is een boek vol korte verhalen afgewisseld met moderne spreuken en wijsheden, limericks en reistips. Al deze dingen hebben één ding gemeen: ze hebben iets te maken met reizen.

Wat vind ik van dit boek?

Jozua Douglas en Tosca Menten zijn twee bekende kinderboekenschrijvers. Als schrijversduo De Gouden Grijns hebben ze de handen ineen geslagen en daar is ‘Pech onderweg‘ uit voortgekomen.

Het werk van Jozua Douglas en Tosca Menten wordt gekenmerkt door humor en spanning en dat is ook wat de verhalen in ‘Pech onderweg‘ met elkaar gemeen hebben. Ik heb van het boek genoten en soms hardop moeten lachen om de gebeurtenissen in de verhalen.

Mijn verwachting is dat kinderen erg enthousiast zullen worden van dit boek. Tekst en illustraties worden met elkaar afgewisseld en er staan meerdere verhalen in dit boek, daardoor kunnen de leerlingen een afgebakend stuk lezen en hoeven ze niet op te hikken tegen de lengte van het boek (240 pagina’s).

Kinderboekenweek 2019

Pech onderweg‘ is één van de kerntitels van de Kinderboekenweek 2019. Het thema van dit jaar is ‘Reis mee!’.

Bekijk ook: Kinderboekenweek 2019.

Aan de hand van dit leesboek kun je verwerkingsactiviteiten doen met de leerlingen. Een aantal verwerkingen die mij bij dit boek te binnen schoten: 
 ‘Pech onderweg’ staat vol grappige spannende verhalen over reizen. Schrijf zelf ook een verhaal over reizen waar iets grappigs en spannends in zit.
– In het verhaal ‘De Tijdmachine’ (blz. 7 tm 34) reizen Ziggy en zijn oom door de tijd. Als jij door de tijd kon reizen, naar welke tijd zou je dan willen gaan en waarom?
Er staan een aantal waargebeurde verhalen in het boek. Heb jij ook een waargebeurd verhaal over reizen? Vertel of schrijf hier iets over.

Praktische informatie

Titel: Pech onderweg
Auteur: Jozua Douglas & Tosca Menten
Illustrator: Geert Gratama
Uitgeverij: Uitgeverij De Fontein in samenwerking met Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum bv
Prijs: € 7,99 (tot 30-10-2019 daarna € 13,99)

Het boek ‘Pech onderweg‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Unieboek | Het Spectrum bv. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.

Pech onderweg‘ is één van de kerntitels van de Kinderboekenweek 2019. Wil je een overzicht zien van alle titels van de Kinderboekenweek 2019? Neem dan een kijkje op deze pagina.