Doe- en zoekboeken, Prentenboeken, Recensies

Otto groot, Otto klein

Otto groot, Otto klein

Vroeger kende alleen papa de weg. Otto was toen nog klein. Zo klein dat hij niet eens door het raampje van de auto kon kijken.
– Uit: ‘Otto groot, Otto klein

Groot en klein, boven en onder, nat en droog, kort en lang, binnen en buiten en nog veel meer. Alle tegenstellingen worden uitgelegd met beelden.

Wat vind ik van dit boek?

Otto groot, Otto klein‘ is een zoek- en prentenboek waarin tegenstellingen centraal staan. De kinderen maken spelenderwijs kennis met 101 tegenstellingen. Het boek begint met de introductie van de karakters in dit boek, deze zijn op elke pagina terug te vinden en in de introductie wordt duidelijk dat Otto en zijn vader in een auto zitten en dat je deze door het hele boek kunt volgen.

De pagina’s in ‘Otto groot, Otto klein‘ zitten bomvol illustraties en details. Behalve illustraties is er ook een hoop tekst te zien. Natuurlijk staan de tegenstellingen in woorden gedrukt maar er worden ook een hoop andere woorden in de illustraties verwerkt.

Dit zoek- en prentenboek is geschikt voor kinderen vanaf zo’n zes jaar. Al zullen deze kinderen vooral de prenten bewonderen, benoemen wat er te zien is en zoeken naar de karakters die voorin het boek staat. Wanneer je als ouder of leerkracht met kinderen naar dit boek kijkt, dan kun je ook aandacht besteden aan de zoekvragen die onderaan de bladzijde staan. Dit zijn vragen als: ‘Wie bestuurt de metro?’ en ‘Waar verstopt mama Walvis zich?’. Oudere kinderen kunnen dit vanzelfsprekend zelfstandig of in een groepje bekijken en opzoeken.

Een leuke extra aan ‘Otto groot, Otto klein‘ is de grote stadsposter die achterin het boek zit. Deze kun je eruit halen en een mooie plek geven in huis of school.

Otto groot, Otto klein‘ is een geschikt boek om in te zetten in zowel de schoolse situatie als de thuissituatie. Ben je benieuwd geworden naar dit boek? Hieronder kun je een stukje van het boek in zien:

Praktische informatie

Titel: Otto groot, Otto klein
Auteur: Tom Schamp
Uitgever: Lannoo
Prijs: € 17,99

Het boek ‘Otto groot, Otto klein‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Lannoo, waarvoor dank. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.

Ben je op zoek naar meer zoekboeken? Kijk dan ook eens naar deze recensies.