Prentenboeken, Recensies

Opa en Oma Oelewapper op reis met de gouden koets

Opa en Oma Oelewapper op reis met de gouden koets

Joep denkt even na. ‘Misschien weet ik al iets,’ zegt hij dan. ‘Als u wordt rondgereden in zo’n grote auto let iedereen natuurlijk heel erg op u. Maar als we die auto nu eens heel mooi versieren, willen alle fotografen natuurlijk veel liever foto’s van zo’n bijzondere auto maken dan van jullie.’
– Uit: ‘Opa en Oma Oelewapper op reis met de gouden koets

Als de bel gaat kijken Joep en Jetje snel door het raam. Buiten staat een geheimzinnig figuur met een lange regenjas, een flaphoed en een woeste baard. 
‘Wat een engerd!’ fluistert Jetje tegen oma. Oma pakt snel een paraplu, klaar om hem een mep te geven.
‘Mag ik binnenkomen?’ fluistert de man als opa de deur opendoet. Hij loopt meteen het huis in. Dan trekt de man zijn hoed en zijn baard weg. En… in plaats van te slaan, kan oma alleen nog maar buigen. Want ze ziet meteen wie het is. En deze man heeft wel een heel bijzonder verzoek aan de Oelewappers…

Opa en Oma Oelewapper op reis met de gouden koets‘ sluit aan bij de Kinderboekenweek 2019 met als thema: Reis mee!. Voor meer informatie over de Kinderboekenweek 2019 neem je een kijkje op deze pagina.

Wat vind ik van dit boek?

Sinds een aantal jaar brengen Marianne Busser en Ron Schröder jaarlijks een boek uit binnen het thema van de Kinderboekenweek. ‘Opa en Oma Oelewapper op reis met de gouden koets‘ is de vierde in dit rijtje.

Opa en Oma Oelewapper op reis met de gouden koets‘ is een prentenboek wat geschikt is voor de kleuters, maar ook voor oudere kinderen. Het boek bestaat uit meer verhaal dan de meeste prentenboeken. Het verhaal van Opa en Oma Oelewapper leest prettig, het is vlot geschreven en er zitten heel grappige stukjes in.

In het boek wordt er nog verwezen naar de drie andere avonturen die Opa en Oma samen met Joep en Jetje beleefd hebben. Het kennen van deze verhalen is echter niet essentieel om ‘Opa en Oma Oelewapper op reis met de gouden koets‘ te kunnen lezen.

Ik kan nu alweer uitkijken naar het volgende boek wat Marianne Busser en Ron Schröder uit gaan geven in het kader van de volgende Kinderboekenweek.

Praktische informatie

Titel: Opa en Oma Oelewapper op reis met de gouden koets
Auteur: Marianne Busser & Ron Schröder
Illustrator: Ivan en Ilia
Uitgever: Moon
Prijs: € 9,99

Het boek ‘Opa en Oma Oelewapper op reis met de gouden koets‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Moon. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.

Wil je meer boeken zien die aansluiten bij de Kinderboekenweek? Neem dan een kijkje op deze pagina.