Prentenboeken, Recensies

Opa en Oma Oelewapper en de geheime vrienden

‘Je hebt gelijk,’ zegt oma. ‘We hebben honderdduizend euro gewonnen!’
Joep en Jetje dansen door de kamer. ‘We zijn rijk!’ roepen ze. Dan kijken ze elkaar aan. ‘Misschien kunnen we de vader van Benno en de vader van Eline dan wat geven,’ zegt Joep.
‘Jullie zijn schatten,’ zegt oma. ‘Fijn dat jullie meteen aan anderen denken!’

Opa en Oma Oelewapper en de geheime vrienden is alweer het derde boek over Opa en Oma Oelewapper en hun twee kleinkinderen Joep en Jetje.
In dit deel winnen Opa en Oma Oelewapper honderdduizend euro. Samen met Joep en Jetje bedenken Opa en Oma wat ze met het geld zouden kunnen doen. Alleen weten ze alle vier niks te bedenken want ze hebben alles al. Als Joep en Jetje bij tante Toedeledokie een boodschap af moeten geven en ze van haar horen dat zij haar huisje uit moet, beginnen Joep en Jetje een idee te krijgen.

Over dit boek 
Marianne Busser en Ron Schröder hebben de afgelopen drie jaar telkens een boek uitgebracht van Opa en Oma Oelewapper. In deze boeken staat steeds het thema van de Kinderboekenweek centraal. Het thema van 2018 is ‘Vriendschap’, de titel van dit boek doet al vermoeden dat dit deel van Opa en Oma Oelewapper weer aansluit bij het thema. Door het voorlezen of het zelf lezen van dit boek leren kinderen om dingen voor elkaar te doen en voor vrienden te zorgen. De illustraties in dit boek zijn erg mooi gemaakt. Vaak zie je prenten die als één geheel worden getekend. Maar bij dit boek is er een andere techniek gebruikt. Het lijkt net of sommige delen van de prenten eerst op apart zijn getekend, daarna zijn uitgeknipt en daarna pas in het grotere geheel plakt zijn. Dit zorgt voor extra diepte in de prenten. Daarnaast worden er mooie heldere kleuren gebruikt en wordt er met het tekenen van weinig en veel details nog meer diepte gecreëerd in de prenten.
Extra leuk is dat er achter in dit boek nog een leuke opdracht verstopt zit voor de lezers. Namelijk een zoek-de-verschillen opdracht tussen twee huisjes.

Opa en Oma Oelewapper en de geheime vrienden is geschikt als voorleesboek voor kinderen vanaf 3 jaar en is goed zelf te lezen door kinderen met een leesniveau vanaf midden groep 4 (ongeveer 7 jaar).

Titel: Opa en Oma Oelewapper en de geheime vrienden
Schrijver: Marianne Busser en Ron Schröder
Illustrator: Ivan en Ilia
Uitgeverij: Uitgeverij Moon
Prijs: € 9,99

Ik kocht dit boek voor € 9,99 bij de Bruna op City Plaza in Nieuwegein.

Hoi, wat leuk dat je een reactie achter wilt laten onder deze recensie!