Kartonboeken, Prentenboeken, Recensies

Op Baba’s rug

Op Baba s rug

Dit is Koko en dit is Baba.
Koko zit lekker op Baba’s rug.
En daar komt hij NOOIT af.
– Uit: ‘Op Baba’s rug’

Koko zit altijd op Baba’s rug, want daar is het veilig en vertrouwd. Hij eet op Baba’s rug, hij speelt er en hij plast er zelfs. Het liefst komt Koko er nooit van af. Tot hij op een dag ergens anders naartoe wil dan Baba…

Wat vind ik van dit boek?

‘Op Baba’s rug’ is een schattig kartonboekje over een koalabeer. Koko koalabeer zit altijd op de rug van zijn moeder en komt er nooit vanaf. Tot Koko op een dag zelf wil beslissen waar ze heen lopen en Baba niet luistert, daarom gaat Koko er zelf maar heen. De onderliggende moraal in dit verhaal is dus dat kinderen leren op hun eigen benen te staan en hun eigen pad gaan volgen, maar ’s avonds altijd weer thuis bij hun ouders in slaap vallen. 

De illustraties is dit boekje zijn precies goed. De basis op elke bladzijde is wit en op de voorgrond zie je Koko en Baba en beelden ze uit wat er in de tekst wordt verteld. Erg leuk is dat er op de illustraties ook iets extra’s gebeurd: zo eet Koko op Baba’s rug een ijsje en zie je op de illustratie dat het ijsje op Baba’s hoofd lekt en dat zij daar niet blij van wordt. 

Kortom: een erg leuk kartonboek om in de kast te hebben staan. 

Ben je op zoek naar meer kartonboeken? Kijk dan eens op deze pagina.

Praktische informatie

Titel: Op Baba’s rug
Auteur: Marianne Dubuc
Uitgever: Querido
Prijs: € 8,99

Het boek ‘Op Baba’s rug’ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Querido, waarvoor dank. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.