Fictieboeken, Recensies

Ons kasteel aan zee

Ons kasteel aan zee

Het geluid van het luchtafweergeschut scheurde door mijn droom en spleet de stilte van de dageraad – een onvoorstelbaar hard KRAK KRAK KRAK.
– Uit: ‘Ons kasteel aan zee

1939. De twaalfjarige Petra woont met haar ouders en zus in een vuurtoren aan de Engelse kust. Haar wereld bestaat uit avonturen in verborgen tunnels en verhalen over zeemonsters. Maar die fijne wereld wordt op zijn kop gezet als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt. Petra’s moeder wordt ervan verdacht te spioneren voor de Duitsers, en haar vader en zus lijken zo hun eigen geheimen te hebben. In het duister van de oorlog vindt Petra een lichtpuntje in de oude legende van de Dochters van Steen. Kan die legende haar helpen om haar familie bij elkaar te houden?

Wat vind ik van dit boek?

Ons kasteel aan zee‘ is een boek waar de lezer vanaf de eerste zin in wordt gezogen. Zodra je begint met lezen, grijpt het verhaal je en wil je weten hoe het afloopt. Dit komt mede door de spannende gebeurtenissen in dit boek; heb je de ene gebeurtenis net achter de rug, komt de volgende alweer om de hoek gluren.

Persoonlijk ben ik erg te spreken over de manier waarop dit verhaal geschreven is. Het boek is opgedeeld in korte hoofdstukken. Dit maakt ‘Ons kasteel aan zee‘ erg behapbaar voor kinderen, bij eindeloos lange hoofdstukken zullen zij eerder afhaken. De hoofdstukken eindigen vaak met een spannend moment waardoor je als lezer al snel in de verleiding komt om het volgende hoofdstuk te starten.

Het verhaal in ‘Ons kasteel aan zee‘ gaat over de Tweede Wereldoorlog, hierbij is het belangrijk om te vermelden dat er bepaalde gebeurtenissen in voorkomen die echt gebeurd zijn, maar dat het ook voor een groot deel een fictief verhaal is. Daarnaast wordt de koppeling gemaakt met de thema’s vriendschap, vertrouwen en verraad.

Ons kasteel aan zee‘ is een aanrader als leesboek voor kinderen vanaf 10 jaar. Daarnaast kunnen ook kinderen op de middelbare school dit boek nog prima lezen.

Ons kasteel aan zee‘ is een fictief boek over de Tweede Wereldoorlog. Wil je meer boeken lezen over de Tweede Wereldoorlog? Kijk dan eens op deze pagina.

Praktische informatie

Titel: Ons kasteel aan zee
Auteur: Lucy Strange
Uitgever: Gottmer
Prijs: € 16,99

Het boek ‘Ons kasteel aan zee‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Gottmer, waarvoor dank. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.

Een gedachte over “Ons kasteel aan zee”

Reacties zijn gesloten.