Gastblogger Balou, Prentenboeken, Recensies

Olifantje gaat op reis

Olifantje gaat op reis

Olifant gaat op reis.
‘Hier is het museum,’ zegt papa, ‘dit ga je vast heel mooi vinden.’
‘Wat kun je hier doen?’ vraagt Olifantje.
Alles is zo grijs en ver weg. Niets beweegt…
Gelukkig heeft hij zelf iets meegenomen.
– Uit: ‘Olifantje gaat op reis

‘Je bent nu groot genoeg om mee op reis te gaan.’ zegt papa op een dag. ‘Ik zal je een stukje van de wereld laten zien.’ Papa doet onderweg heel erg zijn best. En Olifantje ontdekt graag nieuwe dingen. Maar hij kijkt heel anders dan papa. En het allerfijnste hotel vindt Olifantje…. 

Wat vind ik van dit boek?

Wat een mooi prentenboek over een mooie reis die een vader en zoon olifant samen maken. Olifantje is tijdens de reis vooral met andere dingen bezig. En weet na de reis heel goed hoe een hotel werkt. Aan het einde van de reis zie je wel degelijk dat Olifantje alles heeft meegemaakt.  

Olifantje gaat op reis‘ is een leuk prentenboek over reizen. Je kunt dit prentenboek inzetten in de klas als het team verkeer, reizen en/of op vakantie gaan centraal staat. Ook is dit boek geschikt voor thuis, lees het bijvoorbeeld voor vlak voor je op reis gaat met een peuter of kleuter.  

Lesidee bij ‘Olifantje gaat op reis’

Maak met elkaar een reisboek. Samen met de kinderen bepaal je waar je naar toe gaat. Samen maken jullie een bladzijde met informatie over deze bestemming en zo ga je steeds een stapje verder tot je meerdere bestemmingen hebt bezocht. Probeer de leerlingen eropaan te sturen verschillende vervoersmiddelen te gebruiken. 

Maak woordwebben, landkaarten en teksten passend bij de reis. Je kan dit ook als groot project binnen de school gebruiken zodat de klassen elkaar helpen en jullie samen een boek maken dat misschien wel uitgegeven kan woorden.  

Praktische informatie

Titel: Olifantje gaat op reis
Auteur: Annemarie van Haeringen
Illustrator: Annemarie van Haeringen
Uitgever: Leopold, klik hier voor meer informatie
Prijs: € 15,99

Het boek ‘Olifantje gaat op reis‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Leopold, waarvoor dank. Dit heeft deze recensie op geen enkele wijze beïnvloed.

Deze recensie is geschreven door gastblogger Balou. Wil je meer recensies van haar hand lezen? Ga dan snel naar deze pagina