Non-fictie boeken

Het begint met een droom

Het begint met een droom

Al deze heldinnen vertellen ons:
volg je hart,
maak je dromen waar,
dat kan jij,
kijk maar naar mij!
– Uit: ‘Het begint met een droom

Wat hebben arts Harriette Verwey, activiste Faiza Oulahsen en zakenvrouw Kenau Simonsdochter gemeen? Alle drie zijn het vrouwen die durfden te dromen, volhielden toen het tegenzat en daardoor onze wereld een stukje beter hebben gemaakt.

In ‘Het begint met een droom’ staan 20 vrouwen in de schijnwerpers die een verschil hebben gemaakt in de geschiedenis van het Nederlands koninkrijk. En wat blijkt: zo anders dan jij en ik zijn ze helemaal niet!

Wat vind ik van dit boek?

‘Alweer een boek over vrouwen?’ was de eerste gedachte die in mij opkwam toen ik ‘Het begint met een droom‘ in handen kreeg. Ik had immers eerder al Iemand in het bijzonder, Luister nooit naar je moeder en Over dames en tassen gelezen, stuk voor stuk boeken waarin belangrijke vrouwen centraal staan. Wat zou dit boek dan meer te bieden hebben?

Na het lezen van ‘Het begint met een droom‘ ben ik alleen maar blij dat ik dit boek toch een kans heb gegeven. Ik was blij verrast toen ik dit boek opensloeg. Allereerst: in dit boek staan vrouwen die voor het Nederlands Koninkrijk belangrijk zijn geweest. Ook staan er vrouwen in die nu nog leven en actief zijn én daarnaast staan de verhalen ook nog eens op rijm!

Het boek heeft een heel prettige lay-out: per spread (twee pagina’s) staat één Nederlandse heldin centraal. Op de ene pagina staat het gedicht waarin deze heldin en haar werkzaamheden beschreven worden, op de andere pagina zie je een paginagrote illustratie waarop de heldin te zien is. De gedichten hebben een aangename schrijfstijl en dat zorgde ervoor dat ik door ‘Het begint met een droom‘ heen vloog. Ik was teleurgesteld toen ik de laatste pagina van het boek omsloeg want eigenlijk wilde ik nog wel meer lezen over onze heldinnen.

Een pluspunt aan ‘Het begint met een droom‘ vind ik de intro en de outro waarmee de sfeer van het boek meteen neergezet wordt. Na het lezen van de intro wil je direct beginnen met het lezen van alle gedichten en het outro aan het einde van het boek zorgt ervoor dat de cirkel weer rond is.

Het begint met een droom‘ is een boek dat positiviteit uitstraalt en uitdraagt. Daarnaast geeft dit boek een aantal belangrijke levenslessen mee waarvan er een gedeelte aan het begin van deze recensie te lezen is. Ik kan mijn recensie alleen maar afsluiten door te zeggen dat ik dit boek écht een aanrader vind en dat ik heel blij ben dat dit boek mijn huis heeft weten te vinden!

Praktische informatie

Titel: Het begint met een droom
Auteur: Babs Gons
Illustrator: Femme ter Haar
Uitgever: Gottmer, klik hier voor meer informatie
Prijs: € 16,99

Het boek ‘Het begint met een droom‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Gottmer, waarvoor dank. Dit heeft deze recensie op geen enkele wijze beïnvloed.