Fictieboeken, Recensies

Niemand ziet het

Niemand ziet het

Thuis was ik altijd aan het twijfelen wat ik aan zou trekken. Veel kleren had ik niet, maar alles moest bij elkaar kleuren. Ik zag het meteen als twee blauwen met elkaar vloekten.
– Uit: ‘Niemand ziet het

1947. Victor weet het al heel lang: hij houdt van jongens. Hij durft er met niemand over te praten. Niet met zijn vader en moeder, niet met meester Maas en helemaal niet met zijn klasgenoten. Totdat een meisje uit zijn klas verliefd op hem wordt… 

Wat vind ik van dit boek?

Voor ‘Niemand ziet het‘ hebben auteur Dolf Verroen en illustratrice Charlotte Dematons (bekend van onder andere: ‘Nederland‘) hun samenwerking weer opgepakt.

Het gebeurt niet vaak dat ik lang na moet denken voor ik mijn mening over een boek kan schrijven. Meestal weet ik wat mij aanspreekt of wat niet en heb ik een duidelijke mening over een gelezen boek. Bij ‘Niemand ziet het’ is dat toch net even anders. Tijdens het lezen had ik moeite om in het verhaal te komen. Wellicht komt dit doordat het geschreven is vanuit de ik-persoon, maar dat deze persoon een jongen is, of zou het komen door de hoofdstukken die voor mijn gevoel te kort zijn en waar dan net te weinig diepgang in zit.

Van Charlotte Dematons ben ik doorgaans kleurrijke en mooi vormgegeven illustraties gewend. Dat is in ‘Niemand ziet het‘ even anders, in dit boek wordt er namelijk gebruik gemaakt van zwart-wit illustraties getekend met potlood en/of pen. Het past bij dit boek, maar in mijn hoofd moest ik hierin echt even omschakelen.

De uitgeverij bestempeld dit boek als geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar, persoonlijk zou ik dit boek aanraden voor kinderen vanaf een jaar of 12. Gezien de onderwerpen in het boek en de details die in het boek verwerkt zijn.

Praktische informatie

Titel: Niemand ziet het
Auteur: Dolf Verroen
Illustrator: Charlotte Dematons
Uitgever: Leopold
Prijs: € 14,99

Het boek ‘Niemand ziet het‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Leopold, waarvoor dank. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.