Fictieboeken, Recensies

Mus en Kapitein Kwaadbaard en de Amorfe

Mus en Kapitein Kwaadbaard en de Amorfe

Ze hoeft niet te kijken om te weten wat er naast haar zwemt – wat samen met haar naar beneden duikt. Een groot, donker oog is op haar gericht. Mus stopt even met zwemmen en kijkt dan toch opzij. Recht in een van de ogen van een gigantische neushaai.
– Uit: ‘Mus en Kapitein Kwaadbaard en de Amorfe

Een geheimzinnig schip vaart recht op de kade van Zeeburgerdam af. Het blijkt De Amorfe te zijn, een schip gemaakt van glas. De kapitein van het schip, Nero, vertelt dat hij met zijn bemanning naar een drijvende stad in de oceaan gaat varen, De Parasela. Daar wil hij meedoen aan het legendarische Tetra Toernooi. Hij roept de hulp in van de stoere Mus en haar vrienden, maar Mus twijfelt. Meedoen aan het toernooi betekent dat je je leven op het spel zet…

Mus en Kapitein Kwaadbaard en de Amorfe‘ is het vervolg op ‘Mus en Kapitein Kwaadbaard en de koers naar de Kraken‘. Klik hier voor de recensie van het voorgaande deel.

Wat vind ik van dit boek?

Mus en Kapitein Kwaadbaard en de Amorfe‘ is het derde deel in de serie over Mus en kapitein Kwaadbaard en ik kan alvast verklappen dat er eind dit kalenderjaar een vierde deel uitkomt en het vijfde deel staat ook al op de planning. Mijn aftelkalender heb ik al ingesteld, want ik kan na het lezen van deel drie niet wachten op deel vier!

Het moge duidelijk zijn, ik ben fan van dit derde deel van de serie. Ik heb geprobeerd zo lang mogelijk over het boek te doen, omdat dan de tijd tot het volgende deel minder lang is. Maar het langzaam lezen is mislukt, eenmaal begonnen in het boek kon ik het eigenijk niet meer wegleggen.

Als lezer wordt je in het verhaal gezogen en de beeldende schrijfwijze van Kevin Hassing zorgt ervoor dat het verhaal in je hoofd gaat zitten. De schitterende illustraties van Linde Faas zijn hier ook een mooie aanvulling op.

Het verhaal bevat spanning en humor en de gebeurtenissen volgen elkaar soms in rap tempo op, maar dat is ook helemaal passend bij dit boek. Het is wel raadzaam om voorafgaand aan het lezen van dit boek de eerdere delen te lezen op die manier leer je de personages en hun onderlinge relaties iets meer kennen. Dat zal ten goede komen aan het begrijpen van de verhaallijn in dit boek.

Mus en Kapitein Kwaadbaard en de Amorfe‘ is een aanrader voor kinderen vanaf ongeveer 10 jaar. Het boek kan gebruikt worden als boek om zelf te lezen, maar ook als voorleesboek. Ik zie de kinderen al aan mijn lippen hangen tijdens het voorlezen.

Mocht je van luisterboeken houden, dan zijn alledrie de delen in deze serie te beluisteren op onder andere Storytel. Auteur Kevin Hassing heeft de boeken zelf ingesproken en het luisteren naar deze boeken geeft weer een hele andere dimensie dan het lezen ervan.

Praktische informatie

Titel: Mus en Kapitein Kwaadbaard en de Amorfe
Auteur: Kevin Hassing
Illustrator: Linde Faas
Uitgever: Luitingh-Sijthoff, klik hier voor meer informatie
Prijs: € 16,99

Het boek ‘Mus en Kapitein Kwaadbaard en de Amorfe‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij … , waarvoor dank. Dit heeft deze recensie op geen enkele wijze beïnvloed.