Prentenboeken, Recensies

Muk

Muk

Muk zucht verdrietig: ‘Zijn het er écht geen tien? Heb je goed gekeken, heb je elke stip gezien?’
– Uit: ‘Muk’

Muk is een dalmatiër-pup: je weet wel, zo’n gestippelde. Dalmatiërs worden spierwit geboren en na ongeveer acht weken krijgen ze stippen. Muks grote broer, Ruby, heeft hem wijsgemaakt dat je extra stippen kunt verdienen. Voor elke heldendaad die je verricht, krijg je een stip erbij. ’s Nachts droomt Muk dat hij zoveel heldendaden heeft verricht dat er geen stip meer bij kan. Lekker blijven dromen, Muk!

Wat vind ik van dit boek?

‘Muk’ is het eerste deel van een nieuwe reeks kinderboeken over de dalmatiërpup Muk. Dalmatiërs worden wit geboren en krijgen gaandeweg hun kenmerkende zwarte stippen. Een stukje extra informatie hierbij is dat er per jaar een nieuw deel in deze serie zal gaan verschijnen.

De boeken van ‘Muk’ zijn bedoeld voor kinderen vanaf ongeveer drie jaar. Het is voor deze kinderen erg aantrekkelijk dat het verhaal op rijm is geschreven. Daarnaast zijn de prenten leuk om naar te kijken. Door vrijwel het hele boek staat de tekst aan de linkerzijde en is aan de rechterzijde staat de illustratie centraal. Ik vind het een pluspunt dat niet de hele pagina is opgevuld door kleur, maar dat je alleen de belangrijkste personages uit dit boek ziet met de nodige attributen. Hierbij ondersteunen de illustraties het verhaal.

Zoals je net hebt kunnen leen is ‘Muk’ dus het eerste deel in een reeks kinderboeken. Ik kan nu al niet wachten tot het volgende deel verschijnt, om te ontdekken of het tweede deel net zo leuk gaat zijn als het eerste deel.

‘Muk’ is een dierenverhaal. Ben je op zoek naar meer verhalen met dieren in de hoofdrol? Kijk dan eens naar deze recensies.

Praktische informatie

Titel: Muk
Auteur: Mark Haayema
Illustrator: Laury Tinnemans en Job van Gelder
Uitgever: Rubinstein
Prijs: € 13,99

Het boek ‘Muk’ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Rubinstein, waarvoor dank. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.

Een gedachte over “Muk”

Hoi, wat leuk dat je een reactie achter wilt laten onder deze recensie!